1. Home
  2. Vesti
  3. Ukoliko Tramp zatvori granicu s Meksikom, posledice bi mogle biti katastrofalne
Ukoliko Tramp zatvori granicu s Meksikom, posledice bi mogle biti katastrofalne
0

Ukoliko Tramp zatvori granicu s Meksikom, posledice bi mogle biti katastrofalne

212
0
Podelite sa prijateljima:

Američki predsednik, Donald Tramp, ponovo je zapretio zatvaranjem američko-meksičke granice, što bi moglo da ima ozbiljne ekonomske posledice.

„Na zapadu ništa novo“, rekli bismo. Nova pretnja aktuelnog predsednika SAD, za kojeg nismo sigurni da li je odgovoran pred sopstvenim glasačima ili svojim egom. Međutim, ovu pretnju su podržali zvaničnici iz Bele kuće, tako da ona nosi veću težinu. Američki predsednik je i ranije navodio ilegalnu imigraciju kao glavnu pretnju Sjedinjenim američkim državama, međutim, mnogi stručnjaci smatraju da bi zatvaranje granice donelo značajne, gotovo trenutne posledice po američku ekonomiju, uključujući i automobilsku industriju.

Po izveštaju CNN-a, američka auto-industrija bi radila još nedelju dana u slučaju da se južna granica zatvori. Razlog? Gotovo sva vozila u SAD imaju delove koji potiču iz Meksika. Oko 16 odsto svih automobilskih komponenti, koje se koriste u proizvodnji i nalaze se u prodavnicama, uvozi se iz Meksika.

Pored toga, u izveštaju se citira izjava Meta Blanta, predsednika Američkog saveta automobilske politike (AAPC), koji je rekao da „bi svaki potez, koji bi stopirao komercijalni protok na granici, bio štetan po američku ekonomiju, a posebno automobilsku industriju.

Tramp je često kritički nastrojen prema pisanju CNN-a, ali sada je stvar u tome što i drugi mediji navode da bi posledice zatvaranja južne granice bile katastrofalne po američku automobilsku industriju, što bi lančano izazvalo negativan efekat širom zemaljske kugle.

AutoRepublika

Izvor: CNN & NPR

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments