1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Hennessey već povećao snagu Shelby GT500 verzije Mustanga na 1.200 „konja“
Hennessey već povećao snagu Shelby GT500 verzije Mustanga na 1.200 „konja“

Hennessey već povećao snagu Shelby GT500 verzije Mustanga na 1.200 „konja“

360
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija modela Ford Mustang Shelby GT500 se još nije ni pojavila u prodaji, ali je jedan od primeraka dospeo u ruke čuvenog američkog tjunera Hennesseyja. Firma iz savezne države Teksas je poznata po modifikovanju vozila visokih performansi, a u slučaju Shelbyja GT500 snaga 5,2-litarskog agregata je porasla sa fabričkih 760 na čak 1.200 „konja“.

Ona se postiže na 7.600 obrtaja dok maksimalni obrtni moment iznosi 1.355 Nm na „samo“ 4.800 obrtaja. Hennessey kaže da je povećao paramtere koji regulišu rad turbo punjača i da je navedenu snagu moguće postići samo uz benzin od 109 oktana.

Sedmostepeni automatski menjač je takođe pretrpeo veće promene kako bi bio u stanju da podnese dodatnu snagu u odnosu na serijsku varijantu. Za one kojima je to previše, tjuner će ponuditi i verzije sa 850 i 1.000 „konja“, a oba broja su ostvarljiva uz benzin slabije oktanske vrednosti. Naime, 93 oktana biće sasvim dovoljno da ovi varijateti oslobode svu konjicu kojom raspolažu.

Po pitanju stila, Hennessey je želeo da zadrži takozvani „sleeper“ dizajn gde je sva pažnja posvećena performansama pa se njegova verzija razlikuje samo po nekoliko oznaka i felni, u odnosu na Shelby GT500 „koji se često sreće na ulici“.

Hennessey je takođe jedan od retkih tjunera sa kojim kupac dobija fabričku garanciju, a u ovom slučaju ona iznosi godinu dana ili 20.000 kilometara. Maloprodajne cene još uvek nisu objavljene, ali ćemo spomenuti da je Ford srećan kada kupac za primerak Shelbyja GT500 „iskešira“ oko 74.000 američkih dolara pa će Hennessey sigurno tražiti gomilu novca koja je viša od psihološke odrednice na nivou od 100.000 dolara.

AutoRepublika

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

„Ford srećan kada kupac za primerak Shelbyja GT500 „iskešira“ oko 74.000 američkih dolara“
pa koliko su tek srećne švabe kada neko toliko iskešira za standardnog tuarega, e klasu, a6, 5, …