1. Home
  2. Vesti
  3. Šuškanja na temu velikog sedana iz Alfe Romeo
Šuškanja na temu velikog sedana iz Alfe Romeo
5

Šuškanja na temu velikog sedana iz Alfe Romeo

437
5
Podelite sa prijateljima:

Uslovno rečeno, nova velika faca automobilske industrije, grupacija Stellantis računa na to da će Alfa Romeo nastaviti s razvojem game premijum vozila. Asortiman marke trenutno obuhvata samo tri vozila, pa iako se čini s tolikim brojem aduta u paleti Alfa gubi zamah, zapravo je u naletu jer donedavno nije imala skoro ništa aktuelno za ponuditi. Pride, u planu je i proširenje ponude, i sada čujemo priče o lansiranju nove velike limuzine italijanske marke.

Stellantis je i dalje veoma mlada grupacija na globalnoj automobilskoj sceni i unutar samog konglomerata dolazi do preraspodele uloga među markama koje su pod kontrolom centralizovanih rukovodećih tela. Pisali smo, a i posebno nas raduje to što je ideja da Alfa Romeo nastupa u premijum segmentu, uz jasno proklamovanu ambiciju da brend postane čisto električni u narednim godinama.

Kada maločas rekosmo da su tri modela u ponudi, propustili smo da naglasimo da je Tonale kao treći član porodice Alfe, jošp uvek nedostupan za kupovinu, što će se uskoro promeniti kada se krene s isporukama ovoga manjeg lepotana s povišenim odstojanjem od tla.

Žan Filip Imparato, kao šef Alfe Romeo gde se obreo posle službe na mestu izvršnog direktora Peugeota, kaže da će se širenje portfelja brenda s Apenina nastaviti promocijom novog velikog sedana, a koji bi kao takav mogao postati nova perjanica brenda. Na osnovu razvoja događaja u Stellantisu, a i u celokupnoj industriji proizvodnje četvorotočkaša, verujemo da će ovaj novitet biti pripadnik segmenta BEV.

Alfa Romeo ima ambiciju da počev od 2027. godine prodaje samo električna vozila, pa bi se za sklapanje noviteta uprava mogla i verovatno će se i opredeliti za električnu platformu koju je razvila grupa. Ovde bi podesna bila arhitektura nazvana STLA Large. Zahvaljujući podeli tehnologije, ne samo što će troškovi razvoja noviteta biti niži, već će i veliki sedan stići brže do kupaca. Veruje se da je 2025. godina, baš ta…

AutoRepublika

(437)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nisam iznenadjen nagovestajem velike Alfine limuzine. Stelantisova piramida evropskih modela trebalo bi da izgleda ovako: 1. Na vrhu je Ferari 2. Maserati 3. Alfa, Lancia 4. Pezo, Sitroen, Opel 5. FIAT Program limuzina podeljen izmedju Alfe i Maseratija mogao bi da izgleda ovako: – Alfa Giulia……………………………..L = 4,643 m – Alfa nova ………………………………L = 4,85 – 4,90 m – Maserati Gibli………………………..L = 4,971 m – Maserati Kvatroporte…………….L = 5,262 m. Skok od jednog do drugog modela je oko 200 mm. Ako se Stelantis bude drzao principa „gde zavrsava niza marka tu pocinje visa“ onda bi velika Alfa i „mali“ Maserati… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
cuore sportivo

Toliko vijesti citas i toliki si bilmez da si napisao Ferrari. Ooooo pito

Iznogud Časni

Koga zanima pezo? Nego, struja? Paz vako :“U teoriji, neispravan akumulator bi se lako mogao zamijeniti u Mercedes-Benz. No, kada su čovjeku iz Leicestera rekli kolika je cijena takvog popravka, bio je “zgrožen”. Nova baterija trebala bi koštati oko 18.000 eura – ne uključujući satnicu majstora od 240 eura. Tada je umirovljenikov hibrid, prema njegovom istraživanju, vrijedio samo oko 15.000 eura. “Oduvijek sam bio kupac Mercedesa i volio sam njihove automobile. Kupili smo vozilo zbog njegove pouzdanosti”, rekao je čovjek za Leicester Mercury. “Sada se osjećam kao da imam samo dvije mogućnosti: odložiti osmogodišnji auto ili potrošiti više novca nego… Pročitaj više »

Zsphere

U koliko želite prodavati „premium“ u ponudi jednostavno morate imati luksuznu limuzinu bar za broj veću od Giulie. Premium brendovi nerijetko proizvode preskupe velike limuzine i kupee ne zbog isplativosti prodaje konkretnog modela nego zbog održavanja reputacije premiuma i poboljšanja prodaje manjih jeftinijih modela u gami. U koliko u ponudi imate samo jednu limuzinu veličine Giulie pa koliko god onda dobra ili lijepa bila kakav je osjecaj posjedovanja vozila toga brenda, imate u podsvijesti kao da kupujete brend za koji niste sigurni da li će se sutra ugasiti, klimavo zar ne, a trebalo bi biti da posjedovanje vozila premium brenda… Pročitaj više »

Matija

„Zbog održavanja reputacije premiuma i poboljšanja prodaje manjih jeftinijih modela u gami.“ – Tako je! To je deo strategije koji poboljsava atraktivnost svih modela ispod onog na vrhu.

Djulia sa svojih 510 KS je vec izvanredno atraktivan ali i skup auto. Kao takav ne moze sam da opstane u zivotu. Njenu tehniku i komponente treba primeniti na jos vise modela da bi sve zajedno bilo isplativo.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija