1. Home
  2. Vesti
  3. Poslušajte V12 zvuk jedine Lamborghini Miure Jota SVR na svetu (VIDEO)
Poslušajte V12 zvuk jedine Lamborghini Miure Jota SVR na svetu (VIDEO)
0

Poslušajte V12 zvuk jedine Lamborghini Miure Jota SVR na svetu (VIDEO)

478
0
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini Miura je definitivno jedna od najvećih automobilskih ikona u istoriji. Linije proistekle iz glave Marčela Gandinija, dobile su i svoju nadgradnju u specijalnim modelima koji su se pojavili naknadno.

Glavna među „specijalistima“ je svakako Miura Jota SVR. Ovaj jedinstveni primerak se nalazi u SAD, što znači da se pojavio na Nedelji automobila u Montereju.

Zahvaljujući snimku (dole), možemo da uživamo u V12 simfoniji kreacije iz Santa Agate.

Ne čudi što su oko Miura Jote SVR okupili poznati kolekcionari automobila, jer ovo je više nego poželjan primerak. Mi „obični smrtnici“ nažalost ne pripadamo ljudima koji mogu da priušte ovako nešto. Čovek koji drži telefon je Mitja Borkert, čovek koji je trenutno na čelu Lamborghinijevog dizajna. S njegove desne strane je Valentino Balboni, bivši glavni test vozač marke.

Šta je to posebno u vezi s Jotom SVR? Automobil je svojevremeno učinjen lakšim i „mišićavijim“, unapređena mu je aerodinamika i izmešteni rezervoari za gorivo sa zadnjeg dela vozila na bočne pragove, što je za cilj imalo da se neutrališe sklonost ka podizanju prednjeg dela originala.

Rezultat se ogleda u Miura Joti spremnoj za trkačku stazu, ali s obzirom da Ferućio Lamborgini nije imao sportske aspiracije, ona je završila u rukama kupca 1972. Međutim, došlo je do udesa u kojem je vozilo izgorelo, neposredno nakon transakcije.

Međutim, trkački osećaj je bio taj zbog kojeg su vlasnici Miure želeli slična unapređenja, tako da je na scenu stupila Miura SVJ, koja je negde između „normalnog“ modela i Jote.

Što se Jote SVR tiče koja je pred nama, ona je započela svoj život kao Miura S iz 1968., zelene boje u standardnoj konfiguraciji.

Ipak, vlasnik je doživeo mali incident i umesto da jednostavno popravi svog ljubimca, on je zamolio Lamborghini da primeni Jota tretman.

U to vreme je Miura već prestala da se proizvodi, tako da je sam doneo u fabriku gomilu delova i nije mario za cenu.

Na taj način je Miura Jota SVR dobila kompletnu restauraciju od strane Lamborghinijevog Polo Storico odeljenja.

Jeste li spremni za V12 zvuk? Upozorenje: izaziva zavisnost.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Goose bump activated #lamborghini #legend #jota #v12 #lamborghinilegend #pelledoca #miura #pebblebeachconcours

Објава коју дели Mitja Borkert (@mitjaborkert) дана

AutoRepublika

 

(478)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments