1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale stiže u izložbeno-prodajne salone 4. juna 2022. godine
Alfa Romeo Tonale stiže u izložbeno-prodajne salone 4. juna 2022. godine
10

Alfa Romeo Tonale stiže u izložbeno-prodajne salone 4. juna 2022. godine

874
10
Podelite sa prijateljima:

Šef italijanske marke potvrdio je datum premijere i početak komercijalne karijere dugo najavljivanog Tonalea. 

Tonale je model od kojeg će mnogo zavisiti uspeh Alfe Romeo u bližoj budućnosti. Trenutno je stanje u ovom slavnom proizvođaču vrlo teško, jer je gama spala samo na dva modela, i prodaja je na izrazito niskom nivou.

Od Tonalea se očekuje da sve to drastično promeni, te da donese velike prodajne brojke već na kraju naredne godine. Osim toga, ovaj SUV je bitan iz još nekoliko razloga. Pre svega što popunjava veliku prazninu u C segmentu koja je kod Alfe Romeo nastala nakon odlaska Giuliette sa scene, potom što će imati plug-in hibridnu varijantu, što će biti ključno pri obaranju flotnog proseka emisije štetnih gasova.

Žan-Filip Imparato, novi izvršni direktor Alfe Romeo, potvrdio je da će Tonale debitovati 17. februara iduće godine. Taj datum ujedno označava i početak narednog izdanja Salona automobila u Ženevi, te je jasno da će italijanski SUV biti prvi put prikazan javnosti upravo na ovoj čuvenoj manifestaciji.

Premijera Tonalea je trebalo da se odigra znatno ranije, no Imparato je bio posebno nezadovoljan performansama plug-in hibridnog izdanja, te je ona odložena kako bi se taj pogonski sistem usavršio. Šef Alfe Romeo nije potvrdio kada će početi proizvodnja Tonalea, ali brojni italijanski stručni mediji navode da se radi o kraju marta 2022. godine.

Imparato, koji je veoma aktivan u medijima u prethodnih nekoliko sedmica, dao je još jednu informaciju. On je kazao da uprkos lošim prodajnim rezultatima Giulia ostaje deo game Alfe Romeo, što insinuira da bi ta marka mogla u budućnosti plasirati i novu generaciju ovog sedana.

AutoRepublika 

(874)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako za 3-4 dana „stiže u salone“, postoji li neki cenovnik? Negde ?
Da vidim da li je i on bazno „halogenac“ kao Stelvio. Da li je i kod njega doplata za ACC 1.200 evra u top opremi. Da vidim da li standardno koristi veoma jeftinu dimenziju guma (jer Stelvio koristi 235/60X18, što je zaista jeftilen dimenzija).
I tako to, te sitnice.

BojanNeki

3-4 + 365 dana, i to možda tada.

BB

A jesi nestrpljiv…😉

moron

Pa, mislio sam da životno propadnem još dublje … Posle pežoa, fiata i honde, Alfa mi nekako dodje kao logičan sledeći korak u smeru dalje moje propasti … I to baš ova nova Alfa … Neki zlobnik će reći da je to zapravo samo pežo 2008 sa komforom 208-ice …

BB

Ma najveći pad bi bio kad ti bivša žena od alimentacije kupi Alfu ali električnu…

don

👹👿👺👹⚡💩👻👽

don

Čuj neki, pa to sam ja!

don

Zar sumnjas? I jest jeftina, nečem i Nokia od 84€ u tim dimenzijama. Halogenac i treba pa onaj Xenon sve jeftinije nego led. A i šta će tebi to, to je za dzezera, tebi treba stelvio…i meni…još da nam neko da pare,onako, na lijepe oči…a vikao sam ja Musi da kupimo komad zemlje u Bosni, dobro će nam doći za državljanstvo ako treba begat kao kolega Mamić, a i da.busimo jer je Bosna puna nafte, a on je trebao da donese svrdlo i da bušimo, no netragom je nestao, kažu otegao papke, a garant buši sam, bin Zajeb 100%. Znam… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Kad vaskrsne TNT u Medjumurju, sve sa ovim novim BMWom 🙂

don

100%