1. Home
  2. Vesti
  3. Aukcija Porschea Type 64 se pretvorila u lingvistički cirkus (VIDEO)
Aukcija Porschea Type 64 se pretvorila u lingvistički cirkus (VIDEO)
1

Aukcija Porschea Type 64 se pretvorila u lingvistički cirkus (VIDEO)

503
1
Podelite sa prijateljima:

Aukcijska kuća RM Sotheby’s, inače u svetu veoma cenjena, uspela je da u par minuta ozbiljno naruši svoj, do ovog trenutka odličan imidž. Nedelja automobila u Montereju, pored svega ostalog što je ponudila automobilskim sladokuscima, je bila i prilika da se putem aukcijskog nadmetanja ponudi legendarni automobil, a vlasnik je odredio minimalnu cenu po kojoj bi otuđio vozilo. Ona je iznosila 20 miliona američkih dolara za dragulj na četiri točka iz 1939. godine.

Tu sada dolazi do zapleta. Voditelj programa je proglasio početnu cenu u nadmetanju rečima „Tsrti milion dolars“…. ili je ipak rekao „Tsrtin milion dolars“. Ne znamo, i svet i danas nagađa o čemu se radi. Osoba koja je njegove reči prenosila na centralno pozcioniran ekran je razumela da je prvonavedenu rečenicu i obležila početnu cenu od 30 miliona dolara.

U nadmetanju je cena rasla na „fortin“ 14 ( pisalo 40 „forti“); 15 „fiftin“ (pisalo 50 „fifti“) i tako sve do 70 miliona dolara kada je neko u organizaciji shvatio grešku. Cifra ne ekranu je ispravljena na 17 miliona dolara, a publika je ostala u neverici i čudu, odbijajući dalju licitaciju.

Type 64 nije promenio vlasnika naposletku, a razlog tome je što vlasnik nije prihvatao prodaju ispod pomenutih 20 milona zelenih novčanica, što je bio njegov startni uslov.

Zašto je aukcijska kuća predmet podsmeha u svetu danas pogledajte u priloženom video klipu, a našu priču o modelu Porsche Type 64, pročitajte ovde.

AutoRepublika

(503)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

ja mu za ovo smeće ne bi dao ni „fortin“ milion ex jug dinara