1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Megane RS bez maske
Novi Renault Megane RS bez maske
0

Novi Renault Megane RS bez maske

226
0
Podelite sa prijateljima:

Mogao bi da debituje krajem ovog meseca.

Čitav niz špijunskih fotografija novog Renult Meganea RS je stigao na internet, ali su Francuzi dobro odradili kamuflažu, tako da malo toga može da se vidi. Pored toga, prototipovi nisu posedovali sve serijske detalje, uz činjenicu da su koristili karoseriju GT verzije sa par modifikacija. Sada konačno imamo jednu realnu fotografiju Renaultovog „hot heča“.

U svetlo narandžastoj odori, prototip veoma blizak serijskom modelu pokazuje svoja široka „ramena“ i „nabildovani“ difuzor sa masivnim trapezoidnim završetkom izduvnih cevi. U redizajnirani odbojnik je inkorporiran par ventilacionih otvora a „RS“ bedž je primetan na zadnjim vratima ispod desnog stop svetla.

Renaultovi dizajneri su takođe modifikovali i krovni spojler, koji sada ima udubljenje na sredini, iznad trećeg stop svetla. Krila spojlera su obojena u boju karoserije, što je u suprotnosti sa sjajno crnim spojlerom GT-a. Modifikacije zaokružuju novodizajnirani crni alu naplaci sa širim gumama.

Kao što je poznato od ranije, novi Megane RS bi mogao da debituje 26. maja na VN Monaka u šampionatu Formule 1.

Kolale su glasine da će se novi model prebaciti na pogon na sve točkove ali po „ dobro informisanim obaveštajcima“, nastaviće se sa prednjim pogonom. Što se pogonske snage tiče, ona će dolaziti ili iz 1,8-litarske turbo jedinice iz Alpinea A110 ili novog 2,0-litarskog motora. Bez obzira na to, snaga će se naći u okviru 300 konja, dok se izbor menjačkih kutija svodi na šestostepenu manuelnu ili sedmostepenu sa dvostrukom spojnicom.

Upravljanje na sva četiri točka iz Meganea GT će navodno biti dostupno, ali kao opcija, dok je kod GT-a standardno.

Nakon vrlo verovatne premijere krajem meseca, novi Megane RS bi trebalo da krene u prodaju krajem 2017. Ne treba sumnjati da će Renault napasti i rekord Nirburgringa, koji trenutno drži Honda Civic Type R (7 minuta 43,8 sekundi).

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments