1. Home
  2. Vesti
  3. Koji model Mercedes-Benza ima najbolju prođu u Rusiji?
Koji model Mercedes-Benza ima najbolju prođu u Rusiji?
0

Koji model Mercedes-Benza ima najbolju prođu u Rusiji?

378
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavnici maloprodajne mreže Mercedes-Benza u Rusiji su dostavili julske podatke o prodaji vozila s trokrakom zvezdom na haubi. Tokom jula meseca je prodato 93 primerka iz segmenta lakih komercijalnih vozila, što je za čak 80% manje nego proše godine, dok je u prvih sedam meseci 2019. godine plasiran 841 primerak uz pad prodaje od 77%.

Razlog popuštanja tražnje se pronalazi u privremenoj obustavi proizvodnje Mercedes-Benz Sprintera u postrojenjima GAZ grupe zbog nedostatka potrebnih komponenti. U međuvremenu, Sprinter treće generacije je postao najprodavaniji model Mercedes-Benza u ovoj godini.

Martin Fankušen, direktor prodaje i marketinga kompanije Mercedes-Benz Vans u Rusiji je izjavio za Autostat da je nova generacija Sprintera predstavljena ove godine, zatim da poseduje tri tipa pogonskog sklopa, da se nudi s četiri različite dužine vozila i tri različite visine karoserije. Naglasio je da Sprinter poseduje moderne dizel agregate, savremene ručne i automatske menjače.

Verzije koje poseduju nosivost manju od jedne tone, ali i one koje poseduju bruto težinu od 5,5 tona (u putničkoj verziji) su dostupne u Rusiji počev od ovog proleća. Za pragmatične (čitaj „mudre“) kupce je razvijena posebna Limited Edition serija koja predstavlja zapravo modifikovani Sprinter druge generacije.

AutoRepublika

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments