1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M3 na Nirburgringu (VIDEO)
BMW M3 na Nirburgringu (VIDEO)
0

BMW M3 na Nirburgringu (VIDEO)

244
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija M3 će biti oficijelno predstavljena za oko godinu dana.

M „trojka“ je u žiži interesovanja poslednjih par meseci, ali do lansiranja ima još poprilično, jer je BMW najavio da će se to desiti sredinom 2020. To znači da rival Mercedesa-AMG C63 treba da prođe još dosta testova, tako da prisustvo prototipa na Nirburgringu ne predstavlja iznenađenje.

Temeljna kamuflaža ne može da sakrije mišićave lukove tokova, dok mreža na prednjem delu sugeriše da se ispod nalaze veći usisni otvori. Očigledno je reč o stepenici više u odnosu na M340i, što dokazuju i četiri završetka izduvnih cevi.

Činjenica da automobil deluje „zalepljen“ za asfalt, signalizira da je reč o „naoštrenoj“ verziji serije 3, s krućim ogibljenjem u cilju bolje upravljivosti i agilnosti.

Na internetu se vodi debata da li će M3 i njegov kupe/kabriolet M4 „dvojajčani blizanac“ zadržati treću papučicu. Odgovor je kratak – „da“. Markus Flaš, šef M divizije je obelodanio da će kod sva tri modela biti dostupan manuelni menjač. On je takođe dodao da će novi M3 i M4 posedovati pogon na sve točkove, ali BMW još uvek nije konačno odlučio da li će to biti xDrive sa RWD režimom kao kod serije 5. Takođe se „šuška“ o tome da je moguće da u ponudi budu dva modela, xDrive s automatskim menjačem i primerak sa zadnjim pogonom kod kojeg će kupac moći da bira između manuelne i automatske transmisije.

Da se podsetimo šta je Flaš rekao povodom tradicionalnog menjača: „Manuelni menjač ne donosi bolje performanse, jer je automatska transmisija jednostavno brža, to će vam potvrditi svaki trkački vozač. Međutim, on daje vozilu karakter i ja to poredim s ljudima koji vole mehaničke satove. Nisu precizniji, ne donose bilo kakve prednosti, ali im je karakter neosporan. Tako je i s ručnim menjačem.“

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments