1. Home
  2. Vesti
  3. Kako je lepo biti glup… U pljačku krenuli s električnim automobilom!
Kako je lepo biti glup… U pljačku krenuli s električnim automobilom!
6

Kako je lepo biti glup… U pljačku krenuli s električnim automobilom!

10.43K
6
Podelite sa prijateljima:

Jedna od glavnih mana u oblasti električnih automobila je još uvek u segmentu autonomije. Prosečnog Srbendu najviše brine kako će sa jednim punjenjem baterije stići od Beograda do Grčke na more, dok Amerikanci imaju neke druge „brige“ koje nisu uvek zakonite.

Proteklog vikenda se desio neverovatan slučaj u gradu Bjuford unutar američke savezne države Džordžije gde su kriminalci ukrali robu, a policija ih je uhvatila tako što su parkirali u blizini, da ne verujete, kako bi napunili baterije na Teslinom Modelu X koji su koristili u razbojništvu.


Bjuford je relativno mali grad s populacijom tek nešto više od sedamnaest hiljada stanovnika. Lokalni mediji pišu da je došlo do pljačke u lokalnoj prodavnici pod imenom Sam’s Club. Dvojica naoružanih muškaraca su ukrala robu u vrednosti od čak osam hiljada dolara i to uglavnom onu koja se tiče video igrica.

Uspeli su da napuste Sam’s Club pre nego što se policija pojavila, a kako su nosili maske, zaposleni nisu mogli da daju detaljan opis. Međutim, lopovi su imali nešto što je relativno retko u gradu kao što je Bjuford, a to je električni krosover Tesla Model X.

Nije poznato da li su i automobil ukrali ili su ga zaista posedovali, a kolege sa sajta Business Insider kažu da su se zaustavili svega šestnaest kilometara od lokacije krađe, očito u nuždi da dopune baterije. Model X je inače u stanju da pređe približno 500 kilometara pre nego što zahteva punjenje baterije pa nam nije jasno zašto nisu bolje planirali ovakvu akciju.

Bilo kako bilo, kada se pročula vest da je redak električni krosover učestvovao u pljački, nije bilo teško pronaći ga u tako malom mestu. Ne znamo da li je policija uhapsila osumnjičene, ali su u automobilu pronađena ukradena elektronika, kao i dva poštolja, puška AK-47 i dve kese pune marihuane. Dok su mnoge savezne države odavno legalizovale marihuanu, Džorždija nije jedna od njih i osumnjačene čeka dugogodišnja robija.


Zanimljivo je da ovo nije prvi put da električni automobil odaje priglupe kriminalce. Naime, jedna osoba je uhapšena u Arizoni pre četiri godine kada je ukradeni Tesla Model S ostao praznih baterija. Mnogo bizarnija je priča sa Floride, gde je jedna osoba uhapšena i osuđena za krađu nakon što je priključila svoju Teslu na utičnicu privatne kuće. Iako je „krađa“ bila struja u vrednosti od simboličnih 2,50 dolara, sud je ipak odlučio da presudi protiv „kradljivca energije“.

Na kraju je zaključak da, ako ćete biti kriminalci – držite se još uvek automobila pokretanih motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva.

AutoRepublika

(10431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, prokleta sudbina

Zox

Kad god pročitam bilo kakvu vest vezanu za prosečnog Amerikanca pomislim kako za nas još uvek ima nade 😂😂😂

S mile

Bas danas pricah sa zenskom, radi sa amerima on line, i kaze da su poprililicno….tupi…svaka cast pojedincima

Matija

Jos jedna „super“ reklama za Teslu! 🙂 🙂

Bungi

Veoma naivno🤔Bez male prikolčice sa agregatom zakačene za el. auto, nemoj ni pomišljati na pljačku.

teo

500 km nije dosta , da pobegnešš s lica mesta?