1. Home
  2. Vesti
  3. Zvanični tizeri restilizovanog SsangYong Rextona
Zvanični tizeri restilizovanog SsangYong Rextona
0

Zvanični tizeri restilizovanog SsangYong Rextona

298
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna generacija SsangYong Rextona, pravog terenca, odnosno SUV modela s konfiguracijom „karoserija na šasiji“, je predstavljena pre tri godine, a Korejci su ga nakon toga već podvrgli diskretnom zatezanju bora. Sada, čini se baš, baš rano, konstruktor tizerima najavljuje debi potpuno novog pokolenja Rextona. 

Međutim, tvrdnju izrečenu u prethodnom pasusu, o novom modelu, teško da iko treba da shvati baš doslovce, jer kada se sagleda suština izmena, postaje očigledno da se radi o još jednoj restilizaciji, onoj koja će doneti i nešto izmenjeni vizuelni nastup terenca iz Azije.

Sudeći po onome što vidimo na nekoliko zvaničnih kolor mamaca, predstavljenih javnosti od strane proizvođača iz Koreje, SsangYong Rexton će dobiti novu, širu masku hladnjaka, različite LED svetlosne grupacije, kao i retuširane dodatke na karoseriji. Međutim, najuočljivije promene se očekuju na zadnjici noviteta. Ona će biti temeljno prerađena.

Pored pobrojanog, treba očekivati i ekonomičniji pogonski sklop u paleti ponude, dok će udarna inovacija u kabini biti ugradnja pokretnog automatskog džojstika, umesto konvencionalne ručice menjača. Zvanična premijera osveženog rasnog SUV-a je zakazana za 4. novembar, nakon koje će biti prikazan po prvi put i pikap kamionet pod nazivom Rexton Sports.

Avaj, SsangYong nastavlja da rasipa naklonost nekadašnjih kupaca širom sveta. U Evropi je prodaja spala na svega nekoliko hiljada vozila godišnje, što će reći da Korejci ne nastupaju na najvećem broju tržišta, a i gde ih ima, prodajne brojke su nužno deprimirajuće. Čak i na matičnom tržištu, brend tone.

Situaciju dodatno pogoršava i nedavna objava koja je stigla iz matične kompanije Mahindra, u kojoj Indijci navode da su spremni da otuđe i do 75% kapitala korejskog proizvođača, a o čemu smo i mi pisali svojevremeno. Naposletku, ako napori Mahindre u smislu pronalaženja investitora ne urode plodom, ne bismo se začudili da se marka preseli na obradu, isključivo u rubrike pod ingerencijom Zorana Tomasovića, koji inače piše najradije o istoriji automobilske industrije.

AutoRepublika

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments