1. Home
  2. Vesti
  3. Poznate cene za smart #3
Poznate cene za smart #3
7

Poznate cene za smart #3

532
7
Podelite sa prijateljima:

Nakon predstavljanja smarta #3 na marginama sajma automobila u Minhenu u septembru ove godine, smart otkriva cene svog novog SUV-kupea. Drugi čisto električni model u novom asortimanu nemačkog proizvođača startuje od 37.315 evra.

Ovo je 16 „soma“ evra manje od njegovog glavnog konkurenta, a ipak rođaka, Volvoa C40 Recharge. Lansiranje velikog brata #1 zakazano je za prvi kvartal naredne godine. U Francuskoj ovaj model neće podleći bonusu jer je se proizvodi u Kini u kompaniji Geely.

#3 će imati oko pet verzija: Pro, Pro +, Premium, 25th anniversary i Brabus. Početni nivo je opremljen sinhronim motorom sa trajnim magnetom od 272 KS koji je isključivo povezan sa „LFP“ baterijom od 47 kWh (neto kapacitet). Iako ovaj hemijski sastav nudi niže performanse, sa samo 325 km autonomije, ima prednost jer je jeftiniji.

Za ekvivalentni motor postoji razlika od 5.000 evra između ove i „NMC“ baterije od 62 kWh (neto kapacitet) koja se nudi u višem završnom nivou (Pro+). Potonji omogućava putovanje do 435 km. Ovo je 15 km više od najavljenog kod modela #1, posebno zahvaljujući aerodinamičnijoj liniji. U verziji Premium, domet je povećan na 455 km zbog ugradnje toplotne pumpe.

Veran svojim genima, smart nudi Brabus #3. Ova pojačana varijanta razvija 428 KS sa snagom raspoređenom na dve osovine. Ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,7 sekundi. Ali ove bolje performanse imaju negativan efekat u vidu smanjenja autonomije, koja pada na 415 km sa baterijom od 62 kWh.

Što se punjenja tiče, snaga je ograničena na 7,4 kW naizmenične struje i 130 kW kada je jednosmerna struja u pitanju, a sve ovo važi za manju bateriju. Sa većom dostiže 22 kW (AC) i 150 kW (DC). U oba slučaja, treba sačekati oko 30 minuta za dopunu baterije od 10 na 80%  na brzom terminalu.

Ovaj smart #3 je hiljadu evra skuplji od #1 u verzijama Pro i Pro +. Razlika u ceni se penje na dva „soma“ sa Premium završnim nivoom, pošto SUV-kupe košta 45.315 evra, dok 49.815 treba izdvojiti za Brabus.

Trebalo bi imati na umu da je specijalno izdanje 25th anniversary, koje proslavlja četvrt veka nemačkog brenda čiji su podjednaki vlasnici Mercedes i Geely, ponuđeno u ograničenoj seriji. Tiraž od 1.000 primeraka je baziran na završnom nivou Premiu (+825 evra) i dobijaju se ekskluzivni elementi dizajna u poređenju sa ovim poslednjim.

AutoRepublika

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Da ne piše na nosu da je „Smart“, nikada ovo vozilo ne bih povezao sa tim brendom. Rekao bih da je ovo neki Kinez ili Vijetnamac.

BB

Pa sad se taj prirjev veže za te nacije 😜

BB

Pridjev

BB

270 konja u autu koji se ne može voziti dugo preko 120…. čemu… Samo nabijanju cijena…

DOLF

Lep auto. Deluje kao da ga je neko iz Mercedesa dizajnirao.

MRN

Sve verzije imaju ispod 2 tone kada su vozila prazna ? I to je nešto 😊

S mile

Nekako, citajuci testove, komentare… Dodjoh do zakljucka da kad proizvodjaci napisu neku autonomiju, ako zelimo da znamo realnu, odbijemo 30%, a u zimskim uslovima odbijemo 50%…

Tako da ovde imamo 150 do 200 km, za 40K eur… Malo brate, malo…