1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi SQ7 TDI (2020.) – SUV koji pomera planine (GALERIJA)
Audi SQ7 TDI (2020.) – SUV koji pomera planine (GALERIJA)
4

Audi SQ7 TDI (2020.) – SUV koji pomera planine (GALERIJA)

3.56K
4
Podelite sa prijateljima:

Sa 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta, može da povuče omanje brdo…

SQ7 je bio prvi model iz VW grupe koji je dobio sofisticirani, 4,0-litarski TDI V8 motor, marta 2016. Od tada, modeli kao što su Bentley Bentayga Diesel, VW Touareg i SQ8, dobili su ovaj monstruozni dizel motor. Sada je došlo vreme da perjanica Q7 porodice dobije redovnu restilizaciju tokom sredine životnog ciklusa.

U suštini, izmene na spoljašnjosti su ekvivalentne onim primenjenim na restilizaciji redovnog modela od pre mesec dana. Drugim rečima, SQ7 dobija nova prednja i zadnja svetla. Dvostruke vertikalne pregrade na masivnoj „singleframe“ masci hladnjaka čine SQ7 još prestižnijim u odnosu na standardnu verziju.

Pozadi počiva kvartet završetaka izduvnih cevi, koji sugeriše o kakvom se pogonu radi, dok se hromirana traka pruža punom širinom „zadnjice“ povezujući signalne grupe.

Možda neko neće primetiti da je zaštitna oplata na zadnjem delu neznatno modifikovani, a njen srebrni finiš je u skladu s oblogama spoljnih retrovizora, kao i još nekih akcenata na spoljašnjosti. Uz dodatni trošak, crni stajling paket čini SQ7 elegantnijim, a još više specijalnim može da se učini uz pomoć Audi Exclusive Programa.

Automobil počiva na naplacima od 20 cola, „obuvenim“ u gume dimenzija 285/45, koji sakrivaju masivne kočnice, prečnika 400 milimetara napred i 370 milimetara pozadi. Opciono su dostupne još veće (karbon-keramičke od 420 milimetara napred).

Ispod haube počiva isti 4,0-litarski V8 TDI, s elektropokretanim kompresorom koji asistira tandemu turbopunjača. Agregat isporučuje 435 ks i čak 900 Nm, dostupnih već pri 1.250 o/min. To uveliko pomaže sprinterskim sposobnostima, tako da ovaj veliki SUV do 100 km/h ubrzava za samo 4,8 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Kao što je slučaj s Q7, i S verzija može da se pohvali temeljno unapređenim enterijerom s duetom ekrana osetljivih na dodir, koji dominiraju centralnom konzolom. Ova promena je eliminisala mnogo kritikovani tablet, dok su fizičke kontrolne jedinice za klima uređaj integrisane u novi donji displej. Takođe, tu je i najnovija i ujedno najbolja verzija Audi Virtual Cockpita, s nekim funkcijama posebno kreiranim za SQ7.

Audi će početi da prima porudžbine za novi model u danima koji dolaze. Cena u Nemačkoj kreće od 94.900 evra. Oni koji žele treći red sedišta, moraće da odvoje nešto više – 96.420 evra.

AutoRepublika

(3563)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Kada bi poživeo još ovoliko, i dalje ne bih razumeo 400 – 500 konja u SUV modelu. Jedini izuzetak bi mogle da budu radne mašine, nešto kao Fordov Heavy Duty. Ostalo je totalno besmisleno, kao majice kratkih rukava od najdeblje vune

s mile

juče na putu do Kruševca, me je pretekao BMW X7, BG table, prepoznah ga u retrovizoru, na mojih oko 80-90kmh, prošao je kraj mene i otišao ko brzi voz ( ne srpski )…. jes bio pravac… ali je moćno jak…

farovi mu u visini mog krova….

Rajko

Moćan je.

Davor

Zvijer na četiri kotača,al sa početnom cijenom u Njemačkoj od 94.000 i kusur EURA bit će samo za odabrane u Hrvatskoj