1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Škoda Fabia Monte Carlo (GALERIJA)
Premijera: Škoda Fabia Monte Carlo (GALERIJA)
0

Premijera: Škoda Fabia Monte Carlo (GALERIJA)

337
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka predstavila je krunu ponude kod nove generacije hečbeka iz B segmenta. 

Škoda je odavno napustila hot heč klasu, tako da je prikazana Fabia Monte Carlo nešto najbliže toj vrsti automobila. Brend iz Mlade Boleslav potvrdio da je sa dolaskom ove verzije kompletirana gama Fabije, što u prevodu znači da definitivno neće biti karavanskog izdanja ovog subkompaktnog vozila.

Fabia Monte Carlo dolazi sa dvobojnom karoserijom. Krov, kao i poklopci retrovizora, prednja maska,  zadnji spojler kao i lažni difuzor obojeni su u crno, zarad jasnijeg razlikovanja sa standardnim verzijama Fabije. Škoda nudi tri veličine felni, od bazičnih koje imaju 16 cola, preko onih od 17, pa sve do 18 inča.

Česi ističu da je koeficijent otpora vazduha Fabije Monte Carlo samo 0,28 cd, što je odličan rezultat. Ova varijanta ima i aktivne elemente na prednjem delu vozila, što je, kako zvaničnici kažu, značajno pomoglo po pitanju aerodinamičnosti. Ne znamo na šta tačno misle u Škodi, jer i obična Fabia ima isti koeficijent otpora vazduha…

Enterijer Fabije Monte Carlo takođe je prošao kroz manje izmene. Najveća promena su svakako sportska sedišta, kao i primena crvenih umetaka, kao i lažnih ugljeničnih vlakana zarad estetskog ugođaja. Ambijentalno LED osvetljenje deo je standardne opreme, ali se za digitalnu instrumentalnu tablu od 10,25 inča mora doplatiti.

U Škodi navode da će Fabia Monte Carlo dolaziti sa devet vazdušnih jastuka, kao i sa adaptivnim tempomatom koji funkcioniše sve do brzine od 210 km/h. No, pitanje je koji motori češkog hečbeka će moći da dobace do ove brzine…

Jer iako je Monte Carlo sportski orijentisana verzija Fabije, ona se može dobiti i sa svim motorima koje ovaj model inače nudi. Dakle, uvodna pogonska jedinica je 1,0-litarski atmosferski trocilindraš koji nudi skromnih 65 ks i 95 Nm, potom sledi nešto snažnija verzija istog motora sa 80 ks i 95 Nm.

Zatim, tu je 1,0-litarski trocilindarski turbo motor u dva izdanja. Slabija varijanta raspolaže sa 95 ks i 175 Nm i uparena je sa šestostepenim manuelnim menjačem. Snažnija opcija oslanja se na 110 ks i 200 Nm, i nudi opciono DSG transmisiju.

Kruna ponude je 1,5 TSI, odnosno agregat sa četiri redno postavljena cilindra što je malo ko očekivao u ponudi kod nove Fabije. Ova pogonska jedinica nudiće vozaču na raspolaganje 150 ks i 250 Nm i snaga će se na točkove slati putem sedmostepene DSG transmisije.

1,5 TSI opremljen je tehnologijom koja mu omogućava da “ugasi” dva cilindra kada to nije neophodno, sve zarad uštede goriva. Ujedno, ovo je i jedini agregat u ponudi kod Fabije koji je kadar da dostigne 210 km/h, tačnije, maksimalna brzina sa tim motorom iznosi 225 km/h.

Cena Fabije Monte Carlo još uvek nije poznata, a prvi primerci trebalo bi da se nađu u evropskim izložbeno-prodajnim salonima tokom nadolazećeg proleća.

AutoRepublika 

(337)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments