1. Home
  2. Vesti
  3. Top 10 najtraženijih novih dizel krosovera u Rusiji
Top 10 najtraženijih novih dizel krosovera u Rusiji
0

Top 10 najtraženijih novih dizel krosovera u Rusiji

551
0
Podelite sa prijateljima:

U pitanju su prodajne statistike za prvo tromesečje 2019. godine, a one ilustruju interesantan trend kada su u pitanju preferencije ruskih kupaca. Naime, Rusi su u ovom periodu pazarili oko 30 hiljada primeraka novih putničkih vozila sa dizel motorom, a čak 80% od te cifre se odnosi na automobile sa povišenom pozicijom sedenja.

Podaci koje je javnosti predstavila ruska agencija Autostat, govore o tome da je vodeći SUV model na listi najuspešnijih po prodajnim rezultatima, u stvari model koji je na zalasku karijere bez ikakve izvesnosti u pogledu predstavljanja naslednika. Pogađate, radi se o Mitsubishi Pajeru Sport, koji je isporučen na adrese 2.273 novih vlasnika.

Prvu trojku zaokružuju Toyota Land Cruiser Prado uz 1.727 isporuka, i naš favorit za osvajanje prvog mesta, Renault Duster za koga je apliciralo 1.430 kupaca. Tu je pri vrhu i neizbežan korejski duet, Hyundai Santa Fe i KIA Sorento Prime (1.312 i 1.273 prodata vozila).

Iznenađujuće visoko se plasirao i veliki, kao i SUV srednje veličine iz Minhena. Dakle, BMW X5 i X3 su bili izbor u 1.234 odnosno 1.065 slučajeva, što su odlični rezultati za predstavnike iz luksuznog segmenta. Između nemačkih rivala koji proizvode luksuzna vozila, odnosno između BMW-ovih takmaca i Mercedesa GLS (985 isporuka), smestila se Toyota Land Cruiser sa 1.026 prodatih jedinica.

Na poslednjem mestu na listi najuspešnijih dizel SUV modela prvog kvartala u Rusiji, našao se  Volkswagen Touareg uz prodaju od 914 jedinica.

AutoRepublika

(551)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments