1. Home
  2. Vesti
  3. Špijuniran električni Renault Megane (GALERIJA)
Špijuniran električni Renault Megane (GALERIJA)
0

Špijuniran električni Renault Megane (GALERIJA)

248
0
Podelite sa prijateljima:

Automobilski paparaci fotografisali su Megane eVision koji se nalazi u poslednjoj fazi ispitivanja. 

Megane je bio jedan od stubova Renaulta u prethodnih 25 godina, i sasvim je logično da ovaj naziv bude jedan od oslonaca francuske marke i u budućnosti. No, za tako nešto potrebne su velike promene. Tako će Megane eVision, osim što će postati EV, preći i među krosovere, umesto standardnog izgleda hečbeka.

Električni krosover biće postavljen na modularnoj CMF-EV platformi, koju je inaugurisao Nissan sa modelom Ariya. S obzirom na to da smo u prošlom oktobru imali priliku da vidimo konceptualno izdanje baterijskog Meganea, može se zaključiti šta će se otprilike od stilskih odlika naći i na serijskoj varijanti.

Pre svega napred će sigurno opstati uska svetlosna grupa izvedena naravno u LED tehnologiji. Ni pogled s boka ne ukazuje na neke drastične izmene u odnosu na koncept, a čini nam se i da će zadnja svetlosna grupa ostati identična kao kod već prikazane verzije.

Renault za sada ćuti o detaljima u vezi sa pogonskim sklopom. Konceptualno izdanje koristilo je bateriju od 60 kWh i elektromotor koji je isporučivao 217 ks i 300 Nm. Takav Megane je u stanju da obavi sprint do „stotke“ za 8 sekundi.

Još jedna stvar ostaje pod velom misterije – dimenzije vozila. Koncept je bio poprilično mali automobil za C segment. Megane eVision je dugačak 4.210 mm, širok 1.800 mm, visok 1.505 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.700 mm. Sa takvim odlikama daleko je bliži gabaritima jednog električnog Peugeota 2008, nego li Ioniqu 5 sa kojim ga često porede strani automobilski mediji.

Francuski proizvođač prikazaće serijsku verziju baterijskog Meganea u narednim mesecima, a proizvodnja bi trebalo da počne pre kraja tekuće godine.

AutoRepublika 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments