1. Home
  2. Vesti
  3. Električna Opel Corsa debituje 4. juna
Električna Opel Corsa debituje 4. juna
1

Električna Opel Corsa debituje 4. juna

182
1
Podelite sa prijateljima:

Dugo najavljivan gradski mališan iz segmenta baterijskih vozila, Opel Corsa će biti premijerno predstavljena na dan 4. jun. Prijem narudžbina je omogućen neposredno nakon završetka manifestacije, a proizvođač je obaćao veoma pristupačnu cenu za novajliju.

Budući rođak modela Peugeot e-208, električna Opel Corsa će poneti „e-Corsa“ oznake, a svečanost povodom premijere, kao i veoma atraktivnu cenu, najavio je izvršni direktor marke Opel, Mihael Lošeler.

Poznato je da se nemačka marka, počev od leta 2017. godine, nalazi pod upravom PSA grupe. Opel je razvio svoj električni model na temelju e-CMP platforme, koja je upotrebljena i kao osnova za Peugeot e-208. Očekuje se da identična arhitektura posluži i za promociju novih modela francuske grupacije.

Prezentacija hedžbeka e-Corsa će pokrenuti talas elektrifikacije Opela. Nemački proizvođač se već javno obavezao da ponudi celu gamu vozila iz PHEV segmenta, i to do 2024 godine. Logično, električna Opel će posedovati tehnološka rešenja, kao i tehničke mogućnosti, veoma nalik onima koje krase Peugeot e-208.

Elektromotor će razvijati 115 konjskih snaga što je dovoljno moći za postizanje maksimalne brzine od 150 km/h. Baterijsko pakovanje kapaciteta 50 kWh bi trebalo da bude dovoljno izdašno za oko 350 kilometara dometa sa jednim punjenjem istih, i to prema WLTP ciklusu.

Vreme koje je naophodno da bi se baterije dopunile, ukoliko su potpuno ispražnjene, će drastično varirati zavisno od toga da li će priključak posedovati kapacitet od sedam ili čak stotinu kilovata, ali egzaktne cifre još nisu obelodanjene.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

proizvođač je obaćao veoma pristupačnu cenu za novajliju…

Само да не буде као кад ја младунчету нешто обећам типа :
шкафишкафњак од шарене лаже .