1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. CR: Koje marke automobila nude najbolja vozila?
CR: Koje marke automobila nude najbolja vozila?

CR: Koje marke automobila nude najbolja vozila?

6.60K
6
Podelite sa prijateljima:

Consumer Reports (CR) je rangirao 32 brenda na osnovu ukupnih ocena njihovih modela, koji uključuju testove na putu, pouzdanost, zadovoljstvo i bezbednost.

Najbolji brendovi automobila imaju linije modela koje se testiraju i vrednuju kroz ocenjivanje performansi na putevima, pouzdanosti, zadovoljstva vlasnika i bezbednosti. Oni zarađuju najviše ukupne ocene na osnovu proseka svih trenutno testiranih modela.

BMW, Subaru, Lexus i Honda rutinski se nalaze u najvišim tačkama liste, a na osnovu analize ovih osobina, od svojih osnovnih modela, pa sve do najprestižnijih vozila iz modelne linije. BMW je ove godine zauzeo prvo mesto (prošle godine je to bilo treće).

Sada je marka Mini osvojila treće mesto. Uzimajući u obzir da Mini koristi šasiju, motore i tehnologiju svoje majka-firme BMW-a, rezultat je logičan. Predviđena pouzdanost BMW-a i Minija nije bila sjajna, što takođe ne iznenađuje, ali su njihovi snažni rezultati na drugim mestima bili u stanju da ojačaju oba brenda dovoljno da ih stave na prvo i treće mesto.

BMW je imao dobre rezultate na testovima na putu (subjektivni testovi CR-a). Rezultat na testovima na putu od 88 poena bio je najviši među svim brendovima, nadmašivši Subaru i Audi, koji su oba postigla 87 poena. Čak je i Porsche bio malo iza, sa 86 poena. BMW je takođe imao visok izveštaj o zadovoljstvu vlasnika, koji je u kombinaciji sa visokim rezultatom na testu na putu bio u stanju da samo nadmaši Subaru za prvo ukupno mesto. Subaru je prošle godine osvojio prvo mesto u ovoj disciplini.

Genesis je napravio najveći skok u rangiranju ove godine, popevši se za dvanaest pozicija zbog poboljšane pouzdanosti. Njegov rezultat testa na putu od 81 je ono što ga je sprečilo da se bolje rangira, ali nema sumnje, Genesis će uskoro početi više da zadire u BMW-ovu teritoriju.

Lincoln se popeo za deset mesta zahvaljujući pouzdanosti i dodatnim bezbednosnim sistemima. Ali, Chrysler je izgubio desetak mesta zbog slabije pouzdanosti modela Pacifica Hybrid. Brendovi sa malo modela, kao što je Chrysler, podležu značajnim promenama iz godine u godinu.

Porsche, kao miljenik automobilskih medija, na četrnaestom je mestu. Mada, Porsche ima mnogo manje modela od BMW-a, tako da samo jedan loš rezultat može zaista da mu spusti ukupnu ocenu.

Uopšte gledano, impresivno je videti da je BMW, proizvođač skupih luksuznih automobila, tako visoko rangiran. Poznato je koliko je naš Supreme Leader imao problema sa svojim modelima BMW-a, ali, bez obzira na to, srce mu i dalje kuca za BMW.  Brendovi kao što su Subaru, Honda, Toyota i Lexus uvek rade dobro jer su njihovi automobili pouzdani, sigurni i relativno jeftini, što obično čini zadovoljnim kupcima.

Rangiranje može biti od pomoći kupcima tako što će naznačiti brendove koji „blistaju“ i one kojima treba pristupiti sa većim oprezom. Marke koje se nalaze na dnu, su one koje imaju tendenciju da zaostaju u testovima na putu i/ili sa pouzdanošću. One i dalje mogu da nude dobre automobile, ali ne dosledno u svom asortimanu modela, a kupci bi trebalo da budu oprezni.

Da bi bio uključen u rangiranje brenda, CR mora da testira najmanje dva aktuelna modela marke. Fiat, Maserati, Polestar, Ram i Rivian nisu uključeni u rang listu ove godine iz tog razloga. Da ne bude zabune, pričamo o američkom tržištu.

Kako se vrši rangiranje?

Ukupna ocena za pojedinačne modele zasniva se na četiri ključna faktora: testu na putu, pouzdanosti, zadovoljstvu vlasnika i bezbednosti.

Za rezultat testa na putu, vozila su prošla kroz više od 50 testova i evaluacija.

Predviđene ocene pouzdanosti su zasnovane na problemima koje su prijavili članovi u 17 problematičnih oblasti u CR-ovim godišnjim anketama o automobilima.

Predviđanja o zadovoljstvu vlasnika su zasnovana na tome da li su članovi CR-a rekli u anketama da bi ponovo kupili isto vozilo ako im se pruži prilika.

Bezbednost uključuje procenu svih dostupnih rezultata testova sudara i dodatne bodove dodeljene vozilima koja standardno dolaze sa sistemima za sprečavanje sudara.

Zeleni izbori odražavaju koliko je od strane CR-a testiranih vozila marke dobilo oznaku da se nalaze u prvih 20 procenata vozila sa najčistijim emisijama, prema EPA.

AutoRepublika

(6596)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ajd da na nekom istraživanju i Bembara bude prva a da je to sa pozitivne strane🤣

Renault Terminator

BMW je nekada bio u Kaljingradu…
https://youtu.be/D4B1N-Ye1ns

moron

Ko više za ozbiljno uzima ova „istraživanja“. Pa jesmo li neki dan čitali o tome šta je ove godine u USA rekao „JD Power“…
BMW ne samo da „tamo“ nije bio prvi, već je bio tačno na granici industrijskog proseka ( od 186 problema na 100 vozila ), dok su „tamo“ ispod proseka bila četiri japanska brenda ( pa i Honda koja se u ovom tekstu pominje pozitivno ).

Yankee

Drugacija istrazivanja rade. JD Power pita vlasnike za ocene i prenesu tudja iskustva. Dok Consumer Reports sam radi testove i donosi ocene. Consumer Reports ima narusenu reputaciju vec neko vreme, posebno kada su auti u pitanju, jer dosta ocena daju potpuno novim modelima na osnovu iskustva iz proslosti. U auto svetu je posebno bio poznat slucaj sa tada novom 2007 Toyotom Tundrom kada su dali max ocene na osnovu rezultata iz proslosti, i onda posle menjali kada je potpuno novi model imao rane boljke.
Nakon toga, auto svet u Americi ce reci „Consumer Reports ne bi preporucio Consumer Reports“.

BB

Pa drugi dan – drugi naručilac 😜
Zar je kod vas advokata drugačije? 🤣😂

Tradicija

Svi rade neka istraživanja i sva istraživanja različita.Bolje bi bilo da čitaju naše komentare i da zaključe ko je najbolji, i ako nikada nismo kupili nov automobil i nikada nećemo jer nemamo dovoljna primanja al se zbog toga razumemo šta je kvalitet vozeći automobile stare preko 15 godina i sa vraćenom kilometražom sa 500000+ na skromnih 180000.