1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi S6 i S7 – TDI za Evropu TFSI za ostatak sveta (GALERIJA)
Audi S6 i S7 – TDI za Evropu TFSI za ostatak sveta (GALERIJA)
1

Audi S6 i S7 – TDI za Evropu TFSI za ostatak sveta (GALERIJA)

711
1
Podelite sa prijateljima:

Audi bez obzira na vladajuće trendove, neguje ljubav i tradiciju prema dizel motorima.

Naime, Audi Sport je S portfolio obogatio s tri nova modela – S6 limuzinom, S6 Avantom i S7 Sporbackom. Ujedno, potvrđeno je i zvanično ono o čemu se spekulisalo, što datira čak osam godina unazad. U maju 2011., pojavio se izveštaj u kojem se spominju tri TDI modela, da bi usledio novi u septembru 2017. Konačno, imamo i oficijelnu potvrdu.

U centru pažnje je 3,0-litarski V6 TDI s električno pokretanim turbo punjačem i blagim hibridnim sistemom od 48 V. Zvuči poznato? Naravno, jer je nedavno lansiran SQ5 TDI sa sličnom postavkom i istim maksimalnim obrtnim momentom od 700 Nm, dostupnim pri 2.500 o/min. Međutim, broj konjskih snaga se za nijansu razlikuje. Dok krosover raspolaže s 347 ks, S6 i S7 isporučuju 349 konja. Najbrži u sprintu do „stotke“ je S6 u limuzinskoj varijanti sa 6 sekundi, dok je Avantu i A7 Sportbacku potreban deseti deo sekunde više, što ne treba da čudi s obzirom da su nešto teži. U sva tri slučaja, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Dok Evropljani mogu da uživaju u visokotehnološkim TDI agregatima, druga tržita, poput američkog, azijskog i blistoistočnog, dobijaju 2,9-litarski twin-turbo V6 s 450 ks i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Reč je o istom motoru koji se nalazi ispod haube RS4 Avanta, RS5 kupea i RS5 Sportbacka.

Audi ne kaže ništa u vezi s performansama TFSI verzija, ali za očekivati je da budu nešto sporiji od RS4 i RS5 zbog veće mase.

Promene na eksterijeru i enterijeru su decentne, što se i očekuje na performantno orijentisane Audijeve modele.

AutoRepublika

 

(711)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ja ću onaj Learjet sa prve slike, bele boje sa crvenim vingletima. Audi nek uzme ko god hoće