1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Pravi automobilski greh – „nerođeni“ Alfa Romeo 4C Quadrifoglio (VIDEO)
Pravi automobilski greh – „nerođeni“ Alfa Romeo 4C Quadrifoglio (VIDEO)

Pravi automobilski greh – „nerođeni“ Alfa Romeo 4C Quadrifoglio (VIDEO)

517
0
Podelite sa prijateljima:

Zaista šteta što neki prototipovi nisu završili kao serijski modeli. Ovo je definitivno jedan od njih.

U leto 2014., američki Car and Driver je prvi izvesio da bi Alfa Romeo mogla da lansira „naoštrenu“ Quadrifoglio verziju 4C sportskog kupea. Harald Vester, tadašnji šef FCA za istraživanje i razvoj, prokomentarisao je da definitivno ima mesta za napredak kod automobila koji rasolaže sa „samo“ 240 ks iz 1,75 litara radne zapremine. Automobilska zajednica je naravno bila ushićena očekivajući novajliju, ali u „starom dobrom“ maniru FCA, ništa se nije desilo nakon toga.

Naravno, italo-američka kmpanija poseduje impresivnu kolekciju klasičnih i konceptnih automobila iz svih marki u Heritage HUB-u, a u priloženom dvadesetominutnom video klipu, mogu se detaljno videti neki automobili iz kolekcije, a tu je i veliko iznenađenje.

Zapravno, ne jedno, već dva, jer je reč o tandemu Alfa Romeo 4C QV prototipova.

Ko je nestrpljiv, može da preskoči deo videa i klikne na 10. minut, jer tada se Alfini puleni pojavljuju po prvi put. Jedan je crvene a drugi bele boje, s agresivnim unapređenjima na karoseriji u odnosu na regularni model, uključujući spliter od ugljeničnih vlakna na prednjem odbojniku, novi difuzor pozadi, kao i masivno podesivo zadnje krilo.

Detaljnija inspekcija takođe otkriva nekolio dodatnih otvora za usis vazduha u haubi i prednjim krilima. Naravno, tu su neizbežne oznake u vidu deteline s četiri lista, iznad lukova prednjih točkova, koje jasno sugerišu da je reč o Quadrifoglio prototipovima.

Nije poznato šta se krije ispod haube, ali ono što je najbliže realnosti da je reč o unapređenom 1,75-litarskom četvorocilindrašu s više od 240 konja, s koliko raspolaže standaradni model.

Na kraju možemo da zaključimo da je velika šteta što 4C QV nije došao do serijske proizvodnje. Možemo da se nadamo da projekat nije zaključen, ali male su šanse da ćemo 4C u ovom izdanju videti na putevima.

AutoRepublika

(517)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments