1. Home
  2. Vesti
  3. Audi e-tron dobio od EPA-e autonomiju od samo 330 kilometara
Audi e-tron dobio od EPA-e autonomiju od samo 330 kilometara
0

Audi e-tron dobio od EPA-e autonomiju od samo 330 kilometara

341
0
Podelite sa prijateljima:

Audi e-tron je dobio EPA-inu procenu električne autonomije, pred početak prodaje u maju. Mada je etiketiran kao dugo očekivani odgovor Tesli, brojke baš i nisu impresivne.

Audi je saopštio da e-tron raspolaže dometom od 330 kilometara za američko tržište. To je slabije u odnosu na Jaguar I-Pace (375 kilometara) i Tesla Model X (475 kilometara za najefikasniji 100D model). Audijev pulen je po tom pitanju čak slabiji i od Hyundai Kone i Chevrolet Bolta, između ostalih. Dakle, ne baš primeran rezultat za bateriju od 95 kWh i vozilo s osnovnom cenom od 75.000 dolara. Iz Ingolštata kažu da to kvari širu sliku e-trona, u koju treba da je uključeno vreme punjenja, kao i autonomija u realnom saobraćaju.

U pres materijalu, Audi je saopštio da e-tron koristi 88 odsto baterije od 95 kWh u cilju održavanja trajnosti baterije, performansi, i maksimalnog kapaciteta tokom punjenja na duže vremenske periode. Audi tvrdi da uz pomoć punjača od 150 kWh, e-tron može da doda 87 kilometara autonomije za 10 minuta, odnosno 262 kilometra za 30 minuta. S obzirom na to da je deo VW grupe, Audi koristi rastuću Electrifying America mrežu punionica.

Mada nije dobio spektakularne brojke od EPA-e, CARB uspeo da izvuče 445 kilometara iz testiranog primerka, tako da se Audi nada da će brzina punjenja i autonomija u realnom saobraćaju zadovoljiti kupce.

AutoRepublika

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments