1. Home
  2. Industrija
  3. VW Trinity će u potpunosti transformisati EV ovog brenda 2026. godine
VW Trinity će u potpunosti transformisati EV ovog brenda 2026. godine

VW Trinity će u potpunosti transformisati EV ovog brenda 2026. godine

129
0
Podelite sa prijateljima:

Radikalna transformacija koju će VW doživeti sredinom decenije poklopiće se sa predstavljanjem novog električnog modela, koji je već formalno najavljen. VW Trinity će postati pionir ponovnog osnivanja nemačkog brenda, u kojem će električni automobili biti njegov glavni prodajni stub, i to u poslovnom modelu veoma različitom od sadašnjeg.

Proizvođač će olakšati konfiguracije svojih budućih modela do do sada praktično nepoznatog nivoa, što će takođe omogućiti proizvođaču da uštedi što je više moguće. Firma iz Volfsburga je otkrila neke detalje nove strategije na kojoj radi i to će postati realnost mnogo ranije nego što se zamišljalo. Za nešto više od tri godine biće implementiran, lansirajući novu specijalnu platformu SSP razvijenu za čitavu grupu brendova, od Seata ili Škode do Bentleya.

Jedan od ključeva ove nove platforme je softverski sistem nove generacije, koji svaki brend može da prilagodi, iako izvori proizvođača ističu da će ponuditi značajno smanjenje kombinacija u poređenju sa platformom MQB. Klasika dozvoljava do 10.000 kombinacija, a sa Trinityjem će one biti smanjene na maksimalno 60, što znači da će veliki deo prilagođavanja i različitih sistema i elektronskih asistenata biti koncentrisan u softveru.

Čak je i nemački brend spreman da značajno smanji paletu spoljašnjih boja budućih električnih automobila, na maksimalno pet boja. VW Trinity, čije ime bi trebalo da bude privremeno i samo referenca na projekat u razvoju, biće limuzina sa novim i avangardnijim dizajnom, iako ovaj kvalitet neće biti jedna od njegovih pravih prednosti. To će biti njegov pogonski sistem, a posebno baterija koja će nuditi visoku autonomiju sa jednim punjenjem, koja će prelaziti 1000 kilometara.

Ali takođe i moćan sistem punjenja koji će smanjiti vreme na isti nivo kao punjenje automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Trinity će biti prvi model brenda sa autonomnom vožnjom nivoa 4, postavljajući letvicu veoma visoko za rivale. Napredni sistem koji vredno radi, jer VW namerava da njegova upotreba nije ograničena samo na autoputeve i brze puteve, već i za gradsku vožnju, što je komplikovaniji izazov, ali koji bi trebalo da bude spreman za svetsku premijeru 2026. godine.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments