1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Kuga uskoro sa novim dizajnom
Ford Kuga uskoro sa novim dizajnom
0

Ford Kuga uskoro sa novim dizajnom

268
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje nove generacije modela Ford Kuga pre svega dve godine nije donelo preterano pozitivne rezultate. U državama Evropske unije je pronašao nešto manje od 108 hiljada mušterija, i uglavnom je zaboravljen i u senci popularnijeg i modernijeg krosovera Puma. Pravi pad je usledio na američkom tlu, gde se prodaje pod imenom Escape, i gde je dugi niz godina predstavljao sam vrh ponude u svojoj klasi.

Međutim, prošlogodišnja isporuka od samo 145.415 primeraka je ubedljivo najlošija u dvadesetpgodišnjoj istoriji, ali je ovde krivac sam Ford koji u ovoj klasi ima dva modela. Novi Bronco Sport, sa svojim kockastim retro dizajnom je ukrao veliki broj kupaca od Escapea, pa je pad prodaje i bio očekivan.


Kako prenose svetski mediji, Kuga i Escape će uskoro dobiti detaljno osveženje s ciljem da krosover sakrije svoje godine i opstane na tržištu, barem još neko vreme pre nego što vidimo naslednika. Najuočljivija izmena je u vidu farova i oni su kraći i niže postavljeni da bi se dobio elegantniji izgled. Iako se Ford potrudio da koliko-toliko maskira krosover na testovima, ipak nam daje generalnu ideju kako će serijski model izgledati.

Nešto je izmenjena i maska hladnjaka kao i branici. Špijunske fotografije nisu uspele da zabeleže enterijer, ali oni koji su imali prilike da ga vide kažu da je raspored izmenjen i da je monitor postavljen niže. Nije bilo nikakvih najava da bismo mogli da vidimo nešto novo, pa ćemo pretpostaviti da je situacija slična kao i sa stilom gde je cilj da se zavara javnost da je zaista novi(ji) model u pitanju. Paketi opreme, kao što su S, SE, SE Sport, SEL i Titanium ne bi trebalo da budu subjekt izmena.


Ford će nastaviti da nudi nekoliko motora kao opciju. Većina kupaca se odlučuje za jedan od dva turbobenzinca zapremine 1,5 i 2,0 litre, a u ponudi su i standardan hibrid kao i plug-in hibrid. Kupac može da bira između pogona na prednje točkove i na sva četiri točka, a menjači u ponudi su šestostepeni manuelni i osmostepeni automatski.

Osveženi modeli Kuga i Escape bi trebalo da debituju do kraja godine kao modeli za 2023. godinu. Postoje mnoge najave da bi ovo mogla da bude poslednja generacija, pošto se Ford sprema da u potpunosti pređe na električne četvorotočkaše na evropskom tlu. Jenkiji će imati prilike da uživaju u njemu nešto duže, posebno uz nedavno obelodanjenu strategiju koja podrazumeva da se pezioniše model Edge, a da bolje opremljene verzije Escapea zadrže njegove kupce.

AutoRepublika

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments