1. Home
  2. Vesti
  3. Audi e-tron – počinje isporuka prvih primeraka
Audi e-tron – počinje isporuka prvih primeraka
0

Audi e-tron – počinje isporuka prvih primeraka

170
0
Podelite sa prijateljima:

Audijev električni krosover predstavlja samo uvod u pravu navalu električnih modela. 

Uprkos visokoj ceni, u Audiju su uvereni da prodaja neće biti problem. Predstavnici nemačke marke očekuju oko 20.000 prodatih primeraka u toku ove godine. Pomalo ambiciozno, no kako kažu glavna tržišta za ovaj model su Kina i SAD, dva najveća tržišta automobila.

E-tron pokreću dva elektromotora, što mu omogućava impresivne performanse. Do 100 km/h stiže za manje od 6 sekundi, no manje je impresivna autonomija kretanja. Sa punom baterijom ovaj automobil može preći 400 kilometara, što je manje od direktnih konkurenata u vidu Teslinog Modela X, kao i Jaguara I-Pace.

Audi je saopštio da će prvi primerci u SAD i Kini biti isporučeni početkom maja, što otvara vrata za dalji plasman električnih vozila na ova tržišta.

Nemačka marka sprema ogromna ulaganja u razvoj električnih automobila, a prema rečima prvog čoveka Audija, Abrahama Šota, jedan od načina da preteknu BMW i Mercedes u trci ka broju 1 među premijum proizvođačima jeste preuzimanje dominata upravo u oblasti električnih vozila.

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments