1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche proizvodi još četiri primerka modela 911 GT2 RS
Porsche proizvodi još četiri primerka modela 911 GT2 RS
1

Porsche proizvodi još četiri primerka modela 911 GT2 RS

145
1
Podelite sa prijateljima:

Sredinom prošlog meseca teretni brod Grande America je potonuo pored Francuske na putu od Hamburga do Brazila. Posledice, kao i uzroci nesreće se još uvek istražuju, a brod je navodno zahvatio požar pre nego što je završio na dnu okeana.

Iako nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, na Grande America je bilo parkirano oko 2.000 automobila i to uglavnom raznih modela Audija (A3, A4, A5, RS4, RS5 i Q7). Međutim, među njima se nalazilo i 37 primeraka Porschea, a najpoznatiji među njima su četiri jedinice izuzetno retkog modela 911 GT2 RS.

Fotografija je snimljena prošlog četvrtka, 14. marta od strane Marine Nationale. Prikazuje požar koji je zahvatio brod Grimaldija – Grande America, u Biskajskom zalivu, odnosno na zapadnoj obali Francuske. Francuski i britanski timovi spasilaca su sa broda izvukli svih 27 članova posade.

Nemački proizvođač vozila je nedavno izjavio da će, u zamenu za uništene četvorotočkaše, proizvesti još dodatne četiri jedinice za kupce u Brazilu, čime ćemo doći do zvanične cifre od 504 jedinice. Ovaj sportski automobil razvija preko 620 konjskih snaga i može da ubrza do 100 km/h za 3,5 sekunde uz maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Dodatne jedinice bi trebale biti isporučene kupcima već sledećeg meseca.

AutoRepublika

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola

Na slici nije porsche nego Bumblebee.