1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Porsche isplaćuje radnicima 9.700 evra bonusa
Porsche isplaćuje radnicima 9.700 evra bonusa
0

Porsche isplaćuje radnicima 9.700 evra bonusa

428
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos proklamovanom planu ušteda o kojem bruji svetska javnost i koji unosi nemir među radnike zaposlene u gigantskoj Volkswagen grupaciji, njih 25.000 koji se nalaze na platnom spisku kompanije Porsche AG, u aprilu će sa posebnom radošću analizirati izvod sa svog bankovnog računa jer je najavljena isplata bonusa kao kompenzacija za doprinos u ostvarenju izuzetnih poslovnih rezultata firme za 2018. godinu, u (bruto) iznosu od  9.700 evra.

Iznos bonusa je iznenađujuće visok, uprkos činjenici da će značajna suma od najavljenih 9.700 evra, otići na poreze i doprinose na zarade, a deo od 700 evra će ostat rezervisan za program povodom odlaska u penziju.

Džentlmenski potez rukovodstva proizvođača sportskih automobila je utemeljen u rekordnom obimu prihoda i broju isporučenih vozila tokom prethodne godine. „Bonus je samo posledica izvanrednog timskog rada,“ izjavio je izvršni direktor Porschea Oliver Blume. Ipak, 2018. godina je bila godina izazova.

Novi predsednik rukovodećeg odbora u kompaniji Porsche, Verner Vereš, doživljava isplatu bonusa kao priznanje radnicima za odličan timski rad koji je doprineo da poslovna dobit proizvođača poraste za visoka 4%.

Specijalna isplata je po iznosu prevazišla analognu kompenzaciju iz 2017. godine, kada je nagrada iznosila u bruto iznosu 9.300 evra. Pored toga, obračunata je i nagrada u simboličnom iznosu od  356 evra, u ime sedamdeset. g rođendana marke. Jasno, simbolika je vezana za kultni model Porschea, a ne za relativno nizak iznos nagrade.

Da dodamo da se rukovodstvo kompanije Porsche na ovaj način pokazalo darežljivijim u odnosu na kolege iz Daimlera i Boscha. Mercedes je naime svojim zaposlenim isplatio niži iznos bonusa za 2018. godinu (4.965 evra) u odnosu na onaj za 2017. (5,700 evra), obrazlažući potez padom stope profita. Radnici Boscha su na ime bonusa za prethodnu godinu inkasirali iznos koji je ekvivalent 54% njihove mesečne zarade.

AutoRepublika

(428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments