1. Home
  2. Vesti
  3. Rivian bi da da drži 10% svetskog EV tržišta do 2030. godine
Rivian bi da da drži 10% svetskog EV tržišta do 2030. godine
0

Rivian bi da da drži 10% svetskog EV tržišta do 2030. godine

155
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka ima ogroman apetit! 

U suštini, Rivian tek treba da se dokaže na tržištu, iako se o ovom brendu već dugo govori. Mnogi ga vide kao „novog Teslu“, ali je činjenica da iza ove marke stoje ogromni investitori, od kojih je najveći internet gigant Amazon.

Rivian je tek nedavno počeo sa proizvodnjom i isporukama pikapa R1T i tako je i zvanično uključio u narastajuće tržište električnih pikapa, na koje Tesla još uvek nije stigao. Dakle, stvari su se pomerile sa nule za Rivian, a njihov izvršni direktor, gospodin Skerindž, tvrdi da će ovo biti njihova godina.

„Želja nam je da izgradimo snažan portfolio koji će nam omogućiti da do 2030. godine držimo 10% učešća na svetskom EV tržištu“, kazao je prvo čovek američke kompanije. Vrlo, vrlo ambiciozno, no videćemo da li će biti i ostvarivo jer su evropski igrači snažno uplovili u EV vode i predstavljaju ogromnu konkurenciju.

Rivian trenutno montira vozila samo u jednoj fabrici u američkoj saveznoj državi Ilinois. Prema poslednjim podacima, proizvodnja u tom pogonu je uvećana, te sa traka silazi oko 200 vozila na nedeljnom planu.

Dalje, ovaj brend planira da otvori još jednu fabriku, u državi Džordžiji, no tamo nailazi na jak otpor lokalne zajednice. Ovaj novi proizvodni centar trebalo bi da dobije investiciju od 5 milijardi dolara, što bi stvorilo 4.500 radnih mesta, a ovde bi se na godišnjem nivou proizvodilo oko 400.000 automobila. Cilj je da fabrika počne sa radom do 2024. godine.

AutoRepublika 

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments