1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus najavio novi model za 2020. godinu
Lotus najavio novi model za 2020. godinu
0

Lotus najavio novi model za 2020. godinu

184
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogo stvari se dogodilo Lotusu od kako ih je zvanično preuzeo Geely tokom 2017. godine, što uključuje i nekoliko planova po pitanju budućnosti ovog britanskog proizvođača sportskih automobila. Proizvodnja automobila će otpočeti u Kini, o čemu svedoči i ulaganje od preko 11 milijardi evra u novu fabriku. U planu je i hiperautomobil koji bi trebao parirati impresivnom modelu Aston Martin Valkyrie, a koji će Lotus razviti u partnerstva sa Williamsom.

Kao šlag na torti, ili kap koja je prelila času, u zavisnosti kako gledate na to, Geely želi da doda i SUV model u proizvodnu gamu Lotusa.

Sve to je za sada samo plan ili želja, a ono što je u potpunosti sigurno i potvrđeno od Lotusovog izvršnog direktora Fila Poupama, jeste da će se ponuda sportskih automobila naredne godine obogatiti za još jedan model, uz trenutno postojeće pulene Exige, Evora i Elise.

Kako Autocar navodi, novi model je dio petogodišnjeg plana pod Geelijem. Biće baziran na već postojećoj Lotusovoj arhitekturi i zadržaće Lotusove dobro poznate vozne karakteristike. Još je poznato da će ovaj model donijeti i malo više praktičnosi sa poboljšanim komforom i ergonomijom.

Pored toga, od ovog automobila se očekuje da posluži i kao priprema za potpuno novu platformu koju Lotus razvija, a za šta je potrebno tri do četiri godine.

Štaviše, Poupam je takođe potvrdio da će u jednom momentu u budućnosti svi automobili ovog proizvođača biti elektrifikovani, ali to trenutno nije glavni fokus. „Trenutni cilj nam je da osvježimo našu ponudu sa novim generacijama aktuelnih modela“, kazao je on.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments