1. Home
  2. Vesti
  3. Dorcen G60 – predstavljen kineski krosover
Dorcen G60 – predstavljen kineski krosover
0

Dorcen G60 – predstavljen kineski krosover

244
0
Podelite sa prijateljima:

Kineska marka Dorcen je prethodne godine već predstavila dva modela iz SUV segmetna, G70S i G60S, a sada je na red za premijeru došao i novi debitant – Dorcen G60. Izostavljanje samo jednog slova iz naziva modela nikako ne znači da su izmene samo kozmetičke prirode, ali ne može se baš ni reći da je sve na ovoj verziji potpuno sveže i novo.

Dorcen je čedo vlasnika holdinga Jiangsu Jintana Čangdangua. On je vlasnike jedne od fabrika u kojoj se na uslužnoj osnovi sklapaju vozila marke Zotye, pa su i vozila brenda Dorcen zasnovana na verzijama Zotyijea.

Zotye Domy X5

Tako je krosover Dorcen G70S zapravo redizajnirana varijanta modela Zotye Domy X7, dok G60S predstavlja ozbiljnije prerađeni Zotye Domy X5, uz primenu nove karoserije, rešenja za enterijer, kao i novu transmisiju.

Novopredstavljeni SUV Dorcen G60 je dugačak 4,5 metara i u stvari je skoro potpuno identičan sa Zotye Domy X5 koji je predstavljen kao model za 2015. godinu. Jedine promene se odnose na nešto izmenjene bokove kao i prednji kraj vozila. Svi glavni delovi karoserije su identični, pa se ova verzija može shvatiti kako proširenje game kineske marke.

Enterijer nove „šezdesetice“ se razlikuje od onog u donorskom modelu samo po amblemu na obruču upravljača. I ovde je primenjen virtuelni instrumentacioni klaster, vidimo i multimedijalni sistem, taster za startovanje motora, elektropokretana sedišta obložena kožnom presvlakom. Međutim, ono što bode oči je nedostatak “Auto” režima rada uređaja za klimatizaciju.

Pogonski sklopovi su praktično preuzeti iz donora marke Zotye. Dakle, radi se o atmosferskom motoru radne zapremine 1,6 litara (116 konjskih snaga) i turbo benzinskom motoru zapremine 1,5 litara (150 konjskih snaga). Obe pogonske jedinice su uparene sa petostepenim ručnim menjačem, dok je pogon uvek i samo na prednjoj osovini.

Dakle, jasno je da se u gami marke Dorcen, mesto novog modela G60 nalazi na samom početku liste ponude, s obzirom na to da je najjednostavniji, a samim tim i najpristupačniji. Početak prodaje ovog modela će se dogoditi narednih meseci, a nastupaće samo na lokalnom tržištu.

Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni jer Kinezi tragaju za načinom da se dokopaju Starog kontinenta, a za taj cilj će im poslužiti, po svemu sudeći Rusija, na čijoj teritoriji planiraju da podignu fabriku.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments