1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže osveženi Nissan Kicks
Stiže osveženi Nissan Kicks
0

Stiže osveženi Nissan Kicks

249
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan Kicks je stigao na određena svetska tržišta pre nekoliko godina kao zamena za mnogo kritikovani i, na tim teritorijama slabo prodavani model Juke, ali se nije preterano proslavio. U Evropi ga nije ni bilo, verovatno zbog uspeha neobičnog SUV-a Juke, dok je u Americi prodato simboličnih 58.193 primerka protekle godine.

Japanski proizvođač vozila je sada spremio nešto od osveženja, pa je restilizovani model prvo predstavljen na Tajlandu, a na ostalim tržištima će biti organizovane lokalne premijere tokom narednih meseci.


Možda najbolji deo priče u vezi ovog gradskog krosovera jeste njegova hibridna verzija nazvana e-Power. Reč je o modelu koga pokreće 1,2-litarski benzinac s tri cilindra, a koji u kombinaciji sa električnim agregatom razvija maksimalnih 127 konjskih snaga.

Nissan kaže da električni motor može većinu vremena da funkcioniše samostalno i da se benzinac uključuje samo kad je potrebno, kao u slučaju kada vlasnik vozi, na primer u planinskim predelima ili pretiče drugi automobil. Nepoznato je da li je e-Power namenjen i Americi, a na ovom tržištu Kicks se do sada nudio samo sa 1,6-litarskim „atmosfercem“ i 122 konjske snage.

 

Sa dizajnerske strane, tu je nešto šira maska hladnjaka po uzoru na ostale modele kompanije kao i veći LED farovi. U ponudi će se naći i dvobojan model, odnosno onaj gde će boja krova biti drugačija od farbe kojom je „premazan“ ostatak vozila.

Kicks je već trebalo da bude u prodajnim salonima, ali je njegovu premijeru odložena zbog epidemije virusa korone. Kako stvari stoje, možemo ga očekivati do kraja godine po početnoj ceni od 18.900 dolara u Americi.

AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments