1. Home
  2. Vesti
  3. Tesline muke sa pronalaženjem radne snage u Nemačkoj
Tesline muke sa pronalaženjem radne snage u Nemačkoj
4

Tesline muke sa pronalaženjem radne snage u Nemačkoj

1.22K
4
Podelite sa prijateljima:

Američka marka i dalje planira da otpočne proizvodnju automobila u svojoj novoj fabrici kraj Berlina sredinom naredne godine, međutim regrutacija radnika ne ide onako kako bi u Tesli želeli. 

Tesla navodi da joj je neophodno 7.000 radnika, a da su do sada uspeli da obezbede svega 2.000. Američki proizvođač električnih automobila nedavno je uručio otkaz Evanu Horeckom koji je bio zadužen upravo za pogon u Nemačkoj. Iako Tesla ne iznosi „prljav veš“, insajderi navode da je Horecki dobio raskid ugovora o radu zbog neslaganja sa šefom Ilonom Maskom.

Korn Feri, konsultant u jednoj nemačkoj kompaniji koja pomaže pri regrutaciji radnika u automobilskoj industriji kaže da je manjak zainteresovanih za rad u Teslinoj fabrici prouzrokovan lošim uslovima rada. „Zašto bi neko ko radi recimo u BMW-ovom pogonu 35 sati nedeljno, uz 30 dana odmora i sa dobrom platom otišao odatle u Teslu da radi 80 sati nedeljno za manje novca i manje dana odmora“, kaže Feri.

Američka marka nema nameru da odustane od svojih planova da se sa proizvodnjom automobila u pogonu u Nemačkoj počne sredinom iduće godine. Tesla bi da iskoristi veliki zamah koji je dobio EV segment u Evropi i da dodatno uveća svoju prodaju na Starom kontinentu uz plasiranje vozila koje se prave upravo na teritoriji EU.

Germanski mediji prenose i da bi upravljanje novom Teslinom fabrikom trebalo da preuzme Rene Reif, nekadašnji rukovodilac Mercedesa.

AutoRepublika 

(1216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Jugošvabe, što se čeka? 🙃

s mile

ko koga ovde prca, dal je moguće da radnici u BMWu rade 7h dnevno,, 7hx5dana, mislim blago njima ako je tako

s druge strane, dal je moguće da Tesla traži od radnika da rade 16h dnevno, x 5dana.

cenim da su ovo gluposti, ili pogrešno protumačene izjave….

Don

Moguće u bmw, u bavarskoj i Baden w. Pokrajini imaju najveća radnička prava i najjači sindikat , tako i jeste radno vrijeme a i plate su veće nego u ostalim dijelovima tj republikama. Za uvjete rada u tesli ne znam, ali ne bi smio pretjerivati…pa vidi na netu ponudu za posao u tesli , obično javno pišu uvjeti rada tj plaća.