1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale – Prve informacije o serijskoj verziji
Alfa Romeo Tonale – Prve informacije o serijskoj verziji
1

Alfa Romeo Tonale – Prve informacije o serijskoj verziji

495
1
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo Tonale će kupcima biti ponuđen sa skoro punim spektrom, danas raspoloživih pognoskih sklopova. Gamu će sačinjavati hibridna, dizel i beznzinska verzija, dok će pogonska sila biti prenošena na točkove prednje ili obe osovine. Za proizvodnju novajlije će biti zadužen fabrički pogon u blizini Napulja, a na tržištu bi trebao da se nađe do kraja 2020. godine.  

Poznato je da će dužina novog krosovera iz C segmenta iznositi oko 4,45 metara, kao i da će počivati na arhitekturi koju je razvila italo-američka grupacija a koja nosi oznaku Small Wide platforma. Sistem ogibljenja na obe strane SUV-a će se oslanjati na Mekferson rešenje, uz jasno deklarisan cilj proizvođača da se vozačima pruži sportski osećaj za volanom, karakterističan za modele Alfa Romea.

Roberta Zerbi, rukovodilac marke Alfa Romeo za EMEA region (Evropa, Srednji istok i Afrika) je povodom najave serijske verzije Tonalea izjavio sledeće: „Tonale mora biti predivan kao prava Alfa, mora da se vozi kao Alfa, a posebno mora da se u krivinama ponaša kao iskonska Alfa“.

Zerbi je potvrdio da će serijska verzija biti ponuđena sa različitim pogonskim sklopovima, kako bi potrebe i želje što šireg kruga kupaca bile zadovoljene.

Tonale će koristiti plug-in hibridnu tehnologiju veoma nalik onoj koja je u primeni kod novog Jeepa Compassa, što znači da će u tandemu funkcionisati benzinski i elektromotor, uz električnu autonomiju od oko 50 kilometara.

Pored PHEV verzije, u ponudi će se naći i laki hibrid a varijante sa elektro asistencijom će posedovati pogon na sve točkove. Elektromotor će biti zadužen za isporuku snage na točkove zadnje osovine, dok će one na prednjoj osovini pokretati T4 FireFly turbo benzinac zapremine 1,3 litre.

Zerbi je potvrdio i primenu dizel tehnologije u novom Tonaleo. „Potpuno kredibilna opcija, posebno za daleka putovanja“. Kompaktni krosover koji bude koristio benzinsku jedinicu neće biti dostupan sa integralnim, već samo sa pogonom fokusiranim na prednje točkove.

Tonale će poslužiti i kao stilski uzor za budući kompaktni hedžbek, model Giulietta, kako za spoljašnost, tako i za unutrašnjost vozila. To se posebno odnosi na trodelne prednje svetlosne grupe, kao što je u prošlosti viđeno na modelima Brera, SZ i 159.

AutoRepublika

(495)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Greska,nije se ni ocekivalo da bude na Giorgio platformi ali niko u ovoj klasi(tiguan,kadjar,ateca)ne vozi na sasiji ispod C segmenta .Bar da je na Giulietinoj,ne 500x.To moze Reno sa Dusterom raditi !