1. Home
  2. Vesti
  3. Changan CS95 osvežen – pet metara lima za oko 25 hiljada dolara
Changan CS95 osvežen – pet metara lima za oko 25 hiljada dolara
0

Changan CS95 osvežen – pet metara lima za oko 25 hiljada dolara

800
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki SUV, Changan CS95 koji je predstavljen pre tridesetak meseci, se ispostavio popriličnim promašajem. U tom periodu samo je 28 hiljada primeraka prodato na lokalnom, kineskom tržištu što se nikako ne može tumačiti kao zadovoljavajući skor. Evo poređenja, samo tokom 2018. godine, rivalski Volkswagen Teramont je pazarilo 86 hiljada kupaca na istom tržištu. 

Kako bi spasio svoju krosover perjanicu, proizvođač, kompanija Changan se odlučila za temeljnu restilizaciju kojom su zahvaćeni, kako spoljašnost, tako i unutrašnjost vozila.

Pet metara duga “devedesetpetica” je umnogome podsećala na prethodne generacije vozila marki Land Rover i Range Rover, ali je sada sličnost dovedena na jedan novi, još viši nivo. Sve to, iako su formalno dizajneri bili ograničeni u smislu usvajanja novog korporativnog izraza marke, pa su tako usklađene maska hladnjaka koja je sada gabaritnija i branici, po uzoru na nove modele iz game CS85 ili CS15.

Crni detalji na enterijeru koji su donosili imidž terenca su nestali a lukovi točkova i pragovi su sada u istoj nijansi kao što je to i ostatak karoserije. Zadnje svetlosne grupe su izvedene u LED tehnologiji a čini ih jedna neprekidna traka. Promer točkova na vrhunskoj verziji je sada za broj veći, pa je umesto ranijih 18, sada na raspolaganju celih 19 inča.

Unutrašnjost velikog krosovera je u potpunosti nova. Promenjen je centralni panel, ručice za otvaranje vrata, kao i prekrivka centralnog tunela, takođe. Isparili su analogni uređaji a instaliran je ekran dijagonale 10,25 inča, kao što je nestao i mali displej multimedijalnog sistema, ustupajući na taj način mesto velikom ekranu osetljivom na dodir, koji po dijagonali poseduje razmak od 12,3 inča.

Ono što nije menjano, između ostalog, obuhvata klimatizaciju u tri zone, elektro pokretana prednja sedišta, sistem kamera za nadzor zbivanja oko vozila, adaptivni tempomat i panoramski krov. Najskupocenije stavke opreme sada uključuju Nappa kožne presvlake za sva tri reda sedišta i ambijentalno osvetljenje sa širokim izborom nijansi svetlosti koje pružaju.

Opet, u tehničkom smislu, Changan CS95 nije doživeo izmene. Jedina opcija za motor je dvolitarska turbo jedinica iz Blue Core porodice koja isporučuje 233 konjske snage uz 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Trasmisija je automatska sa šest stepni prenosa, dok se snaga šalje na prednje, ili na sva četiri točka.

Restilizovani krosover će u kineske izložbeno prodajne salone tokom proleća. Odlazeći model je koštao između 24 i 34 hiljada američkih dolara, a  Changan još uvek nije izašao u javnost sa podatkom o cenovnoj etiketi za osveženu verziju.

AutoRepublika

(800)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments