1. Home
  2. Vesti
  3. Ford predstavio osveženi Transit na domaćem tržištu
Ford predstavio osveženi Transit na domaćem tržištu
0

Ford predstavio osveženi Transit na domaćem tržištu

141
0
Podelite sa prijateljima:

Kad je stigla vest da će legendarni Ford Econoline/E-Series komercijalni kombi biti penzionisan na američkom tržištu posle 2014. godine, ljubitelji automobilske industrije su se našli u čudu. Dok komercijalna vozila sigurno ne privlače veliku pažnju, Econoline/E-Series je postao legenda u svojoj kategoriji i u momentu gašenja, kontrolisao je oko 75% tržišta.

Njegova zamena je bio Transit, koji je jednako velika legenda sa druge strane okeana. Danas, pet godina kasnije, teško je reći da Transit ima jednako dobre prodajne rezultate, ali sa 137.794 isporučenih jedinica u 2018. godini je nastavio Fordovu dominaciju u klasi.

Američki proizvođač vozila je nedavno debitovao sa modelom za 2020. godinu, koji možda ne donosi neke veće dizajnerske promene, ali su one vidljive tamo gde je najbitnije. Kao i u prošlosti, ovaj kombi će ponovo biti dostupan kao radnički i putnički i u 1500, 2500 i 3500 verzijama (ova poslednja će imati četiri točka pozadi, a ostale dve po dva).

Ford je posvetio najveću pažnju mehanici, a ponuda startuje sa 3,5-litarskim benzincem. On menja dosadašnji 3,7-litarski i nepoznata je njegova snaga, a treba spomenuti da se kod prethodnika mogao pohvaliti sa 305 “konja“. Jedina benzinska opcija je isti agregat sa turbo punjačem. Dok on u F-150 razvija do 450 konjskih snaga, u slučaju Transita snaga je limitirana na 310 “konja“.

Tu je i novi 2,0-litarski dizel koji je pozajmljen iz evropskog Ranger Raptora. Njegova snaga iznosi 210 “konja“, što je značajno više od 185 konjskih snaga koliko je prethodni 3,2-litarski dizelaš pružao. Takođe novi je i desetostepeni automatski menjač, što je za četiri „brzine“ više nego kod prethodnika.

Dok je pogon na sva četiri točka u Evropi dostupan godinama na ovom kombiju, Amerikanci će ga dobiti tek u 2020. godini. Njega je moguće naručiti u kombinaciji sa samo dva benzinska agregata, a pogon na zadnje točkove je i dalje standardan na svim modelima.

Sa dizajnerske strane se mogu primetiti promene u vidu nešto izmenjenih farova i maske hladnjaka. Oni bolje opremljeni primerci pružaju LED farove dok su vrata kojima se manipuliše pritiskom na dugme, opcija na svim modelima.

Veće promene je pretrpeo i enterijer i on više ne liči na onaj sa prethodne generacije Focusa. Novi 8,0-inčni monitor i Fordov Sync 3 sistem su najveće promene, ali i opcija bežičnog interneta, više punjača za mobilne telefone i viši bezbednosni standardi.

Osveženi Transit sigurno neće postati ikona kao Econoline/E-Series, ali je dovoljno dobar pokušaj da zadrži Ford na liderskom mestu.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments