1. Home
  2. Vesti
  3. Paradoks: Geely Emgrand treće generacije menja onaj iz prve
Paradoks: Geely Emgrand treće generacije menja onaj iz prve
0

Paradoks: Geely Emgrand treće generacije menja onaj iz prve

213
0
Podelite sa prijateljima:

Na matičnom tržištu, koje je inače udarno za marku Geely, u isto vreme se prodaju dva naraštaja sedana nazvanog Emgrand, uz modernizaciju koja se vrši bezmalo svake godine. Prvi Emgrand se pojavio još 2009. godine i sada se nudi samo u najprostijoj varijanti po ceni od 9.800 američkih dolara, dok je verzija druge iteracije označena kao Emgrand GL, na tržištu od 2016. i može se dobiti za cifru koja nije manja od 12 hiljada dolara.

Formalno, Geely sada radi na predstavniku treće generacije berline, ali će ona, paradoksalno, zameniti začetnika indeksa Emgrand, to jest prvo pokolenje.

Prve fotografije automobila kodno označenog sa SS11 su objavljene u bazi podataka kineskog sertifikacionog tela. Sedan je dizajniran u skladu s novouspostavljenim korporativnim stilom i kao takav je sličan modelu, perjanici marke Geelyiju Prefaceu.

Rasveta napred mu je u potpunosti diodna, dok zadnje signalne grupe mogu da se pohvale s ukupno 176 LED dioda. Međuosovinski razmak je ostao isti i na nivou je od 2.650 milimetara, to jest onoliki je koliki je i na pionirskoj verziji Emgranda, dok druga geneeracija nudi pet centimetara više za kolena putnika u drugom redu. Ukupne dimenzije su se jedva primetno izmenile. Dužina je 4.638 milimetara, visina iznosi 1.820 mm, dok je sedan visok 1.460 mm.

Enterijer je za sada moguće naslutiti jedino na osnovu onog što vidimo na korporativnim tizerima. Sudeći po prilično zatamnjenoj slici iznad, deluje da će unutrašnjost krasiti jedan miran stil, takoreći bez pretencioznih formi. Opcije uključuju stakleni krovni otvor i sistem kamera za pun prikaz zbivanja oko vozila.

Jedini izbor što se tiče pogonske grupe, podrazumeva identičan atmosferski motor radne zapremine od 1,5 litara, kao što je to bio slučaj i kod prve generacije, ali je ovaj put motor navijen da isporuči pet konjskih snaga više, od 109 „grla“ koje je nudio svojevremeno. Model druge generacije Emgranda se nudi jedino s turbo potpomognutim agregatom.

Prema onom što se da naslutiti iz preliminarnih informacija, nova limuzina Geely Emgrand će biti razgolićena pred publikom u nekom trenutku tokom leta kom se svi radujemo.

AutoRepublika

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments