1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Peugeot 508 PSE zasijao u Ženevi
Peugeot 508 PSE zasijao u Ženevi
0

Peugeot 508 PSE zasijao u Ženevi

884
0
Podelite sa prijateljima:

Konceptualno izdanje hibridnog performantnog 508 predstavljeno je na najvećem salonu automobila. 

Mada je 508 PSE još uvek samo konceptualni model, sasvim je moguće da će ovaj automobil ući i u serijsku proizvodnju. Pre svega zbog velike zainteresovanosti javnosti otkako je debitovao na internetu, a potom i jer je potpuno u liniji sa planova PSA grupacija o hibridizaciji.

Pogonski sklop ove verzije Peugeota 508 uključuje turbobenzinski motor 1.6 PureTech, koji isporučuje 200 konjskih snaga, uz dva elektromotora koji šalju 100 “konja” na prednju osovinu, odnosno 200 “grla” na zadnju. Dalje, tu je osmostepeni automatik oznake e-EAT8, kao i baterijska jedinica od 11,8 kWh.

Zbirna snaga pogonskog sklopa iznosi punih 400 konjskih snaga uz maksimalni obrtni moment od 500 Nm. PHEV 508-ica ubrzava iz mesta do 100 km/h za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Električna autonomija iznosi 50 kilometara, mereno u uslovima koji su predstavljeni u WLTP protokolu.

Kada je reč o vizuelnim izmenama u odnosu na serijski 508, one se ogledaju u drugačijem odbojniku, rešetki, kao i u postavljanju difuzora na zadnji deo automobila.

Više o ovom modelu možete saznati klikom ovde. 

AutoRepublika 

(884)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments