1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Električni Peugeot 208 oduševio u Ženevi (GALERIJA)
Električni Peugeot 208 oduševio u Ženevi (GALERIJA)
0

Električni Peugeot 208 oduševio u Ženevi (GALERIJA)

563
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot e-208 zaokuplja pažnju stručne javnosti na Salonu automobila u Ženevi. 

I mada je i konvencionalna 208-ica zaista jedan atraktivan automobil, električna varijanta zbog svoje alternativne prirode izgleda još fascinantnije.

Električna verzija modela 208 zapravo je i prvi električni automobil kompanije Peugeot. Postavljena je e-CMP platformu, arhitekturu namenjenu ovakvom tipu vozila koja omogućava da se ona proizvode na istoj liniji kao i modeli sa SUS motorima.

U podu je smeštena baterija od 50 kWh, dok snaga elektromotora iznosi 100 kW odnosno nekih 136 ks. Pogon je samo na prednjoj osovini, a prema informacijama iz Peugeota autonomija po jednom punjenju iznosi 340 kilometara. Navodi se da je uz pomoć superpunjača od 100 kW moguće napuniti bateriju do 80% za svega pola sata.

Francuska marka nije dala nikakve informacije kada je reč o performansama ovog modela, ali znamo da će prodaja početi brzo nakon završetka manifestacije u Ženevi.

AutoRepublika 

(563)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments