1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Škoda Vision IV koncept je Škoda kakvu želimo
Škoda Vision IV koncept je Škoda kakvu želimo
0

Škoda Vision IV koncept je Škoda kakvu želimo

1.32K
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Škoda krenula s radom pod Volkswagenovim pokroviteljstvom, niko nije ni pomišljao na atraktivne modele s postera, visokoperformantne mašine, pa čak ni one s RS bedžom. Nekako, slični stavovi su se gajili i prema električnim automobilima.

E, Vision IV koncept je tu da promeni stvari i demonstrira šta češka marka može da kreira.

Za početak, kako zvuči 310 konja, spakovanih u kupe-krosover? Upravo to Škoda Vision IV ima u ponudi. Naravno, ovo je za sada konceptni automobil, ali očekujemo da se transformiše i materijalizuje u serijski model.

Naravno, ovaj predlog nas podseća na Vision E koncept, koji je Škoda predstavila u Šangaju 2017.

Počivajući na MEB platformi konglomerata, češki koncept poseduje po jedan elektromotor na svakoj osovini, tako da pogon na sva četiri točka može biti racionalno iskoristiv prilikom terenske vožnje, ali i one na asfaltu. Ipak, masivne naplatke od 22 cola ne treba očekivati i na serijskom primerku.

U podu vozila je mesto pronašao paket litijum-jonskih baterija, koji obezbeđuje voznu autonomiju do 500 kilometara po WLTP protokolu.

Atraktivne linije anfasa su udružene s LED trakom, koja se pruža duž čitave širine vozila. Naravno, ovo rešenje ne očekujemo da se u skoro vreme pojavi na serijskim modelima.

Što se kabinskog prostora tiče, on kao da javlja da se Škoda priprema da prihvati nove trendove u smislu dizajna enterijera. Postavka je minimalistička sa futurističkim elementima, što ne samo da prija oku, već doprinosi utisku prostranosti.

Ukoliko dođe do serijske proizvodnje, očekujemo da ona započne početkom naredne dekade.

AutoRepublika

(1318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments