1. Home
  2. Prezentacije
  3. Renault Clio V (2019.) – atraktivniji i prestižniji nego ikada (GALERIJA)
Renault Clio V (2019.) – atraktivniji i prestižniji nego ikada (GALERIJA)
13

Renault Clio V (2019.) – atraktivniji i prestižniji nego ikada (GALERIJA)

1.37K
13
Podelite sa prijateljima:

Renault se oslonio na prilično siguran princip – evolucija dizajna spoljašnjosti i revolucija kada je reč o kabinskom prostoru.

Nakon što smo mogli detaljno da pregledamo zvanične fotografije enterijera i špijunske fotografije serijskog modela, Clio V je sada pred nama u svom punom sjaju. Mada sam stajling ne predstavlja značajan iskorak u odnosu na odlazeći model, to nije nimalo loše, jer je Clio definitivno jedan od najatraktivnijih automobila u B segmentu.

Renault je očigledno nastojao (i uspeo u tome) da novi Clio postavi na stepenicu više u smislu prestiža, tako da on ozbiljno preti da ugrozi pozicije Volkswagen Pola i Ford Fieste.

Dok je „luksuzni“ Initiale Paris trim bio u ponudi i ranije, R.S. Line je nov i zapravo je predviđen da zameni GT Line. U ovom izdanju, Clio dobija „hot heč“ izgled sa brojnim detaljima inspirisanim Renault Sport divizijom, uključujući i F1 sečivo i masku hladnjaka u vidu pčelinjeg saća. Sportska verzija počiva na atraktivnim naplacima od 17 cola, a krasi ga i jedinstven odbojnik, koji ga dodatno odvaja od niže pozicioniranih verzija.

Lista unapređenja za Clio R.S. Line se nastavlja sa „stvarčicama“ unutar kabine, gde pronalazimo drugačija sedišta sa boljom bočnom podrškom, aluminijumske papučice i sportski volan, presvučen perforiranom kožom i ukrašen dvostrukim R.S. dijamantskim logoom. Sportski ambijent zaokružuju crveni šavovi u kombinaciji sa crvenim oivičenjima.

Svedoci smo trenda da automobili „rastu“ sa svakom novom generacijom. Međutim, druga priča je sa Cliom. Sa dužinom od 4.048 milimetara, francuski gradski lepotan je 14 milimetara kraći od prethodnika. Ipak, uprkos kompaktnijim dimenzijama, raspolaže s više unutrašnjeg prostora zahvaljujući boljem sveukupnom „pakovanju“, koji je omogućio novi hardver, uz činjenicu da je novajlija 66 milimetara širi od „starog“ modela (1.798 milimetara). Takođe je pogodniji za duža putovanja, jer je korisna zapremina prtljažnika porasla sa 300 na vodećih u klasi 391 litar, uz 26 litara dostupnih u razno-raznim boksovima, pregradama i džepovima unutar kabine.

Novi Clio je i 30 milimetara niži (1.440 milimetara). Po prvi put, dolazi opremljen deflektorima vazduha na prednim lukovima točkova, što u prevodu donosi manju potrošnju goriva. Kompletni LED farovi su standardni i kod osnovnog modela.

Svi detalji u vezi sa Renaultovim pulenom iz B segmenta još uvek nisu otkriveni, posebno oni „sočni“, ali ćemo sve saznati uskoro, ako ne ranije, onda na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika

 

(1373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Dizajner odradio posao do perfekcije.Ako su inzinjeri na visini zadatka ,uspeh nece izostati!

Zvezdan Božinović

Kaže Barta da je extra, Djole isto tako, šta ja onda da kvarim 🙂

moron

„korisna zapremina prtljažnika porasla sa 300 na vodećih u klasi 391 litar …“

???

Mad Max

Hoće da kažu da je gepek zapremine još malo ko na Meganu (430 L), što mislim da nije tačno.
A spoljni izgled – premijum dizajn. I oprema i enterijer u ovim visokim paketima je vrh…. Ako ovi naši „dupeglavci“ nazivaju Golf – premijum, ovo je ekstrapremijum.

Odesza

@Mad Max
kakav premium,kakav ekstrapremijum ?
Koliko je psiha problematična.Pogledajmo malo 4 gneraciju Clia, mislim da nitko nije mogao gore ponajviše po pitanju unutrašnjosti.Naravno sad je napredak „ogroman“ što i uistinu jest!
Nemoj mi samo taj Golf u priču gurati,jebati svaki jebeni dan o tome Golfu…
Da bolji je od Pola prema priloženome u kvaliteti materijala ! A to je jako bitno istaknuti !! Za mene osobno JAKO BITNO!!!
U svemu ostalome Polo i dalje prednjači!

Mad Max

Polo prednjači u dosadi, zaostalosti, neudobnosti, plastičnom enterijeru, lošim motorima….. Jer da nije tako, ne bi Nemci kupovali Klija umesto Pola.
A ovaj novi, dolazeći klio, biće premjum za Golfa. Da, da, pošto Vagenovci vole, „premijum“ VW-au, ovaj novi Klio će biti ekstra premijum! Što da ne!
Uzgred, gde je razlika, Polo – Golf ? Ja ih neđto ne razlikujem posebno, Polo, Golf 6, 7, itd. Rekao bi da je gama u izumiranju…. Možda krenu ponovo od Golf 2…….

Odesza

U godini ovoj 2019,pričati i govoriti o dizajnu, o udobnosti?? Dizajn je invidualan pojam,stvar pojedinca,na svatko ima svoje stajalište. Renaul ima svoj dizajnerski smjer,Volksawgen ima svoj dizajnesrki smjer, Mercedes opet svoj dizajnerski smjer, i da ne duljim za svakoga proizvođača… A kakvo tko politiku vodi oko dizajna možemo pričati za jedno 15-tak godina,gdje se neki navode trenutnom ljepotom,a neki sproije zastrjevaju ! Takav tip „dizajna“ navode i sami proizvođači automobila,tako da tu nitko ne može „filozofirati“. Nadalje pričati o udobnosti u 2019.godini je kretenski, i može netko samo tko je neinformiran i barata neutemeljenim činjenicama.Kategorizacija na temelju udobnosti je smješna,možemo… Pročitaj više »

Mad Max

Velikuuu, si ti ovde filozofiju razvio, slojevito, razgranatu, ali na žalost na pogrešnim pretpostavkama. Ako pitaš i majmuna u Zooo vrtu, on ć ti znati objasniti šta je to Clio, a šta Polo. Što se tiče „ovjesa“ VW, mogu ti reći da su neudobni, a i nestabilni. VW i multilik, to mu je ko baba i zviždanje. Videli gde se drugi potkivaju pa i oni digli nogu!……. O TSI „mašineriji“ sve je napisano. Tu stvari samo na papiru stoje valjano, u praksi ti su agregati koji neodmereno razvijaju snagu, a uvek traže kanticu ulja u gepeku…… TDI je nestao u… Pročitaj više »

Mercedesklub.rs

Ako to kaze Mateo, Mario koji god da je, sigurni smo da je tako, ti si vrstan poznavalac hahahahaha
Bas bih voleo da mi kazes po cemu je to Polo bolji i od aktuelnog Clia, a ne racuna se zavrsna obrada, ona je nikakva na svim automobilima u klasi, tako da ako je bolja ne znaci i da je dobra, cak je i na a1 i ds3 nikakva, a ono su navodno premijum.
Do sutra da razmisljam ne bih nasao odgovor, a novi Clio tek izlazi

Odesza

Ovo je loto 6/45 ? Pogađamo,pridodavamo imena ? Izvoli link sa imenima.Možeš i svome ocu pridodati novo ime il nekom iz obitelji ! https://www.trudnoca.hr/alat-imena-za-djecu/ Da te vratim na temu: Polo 5 generacije je konkurenat Cliu 4 generacije! Polo 6 generacije je konkurenat Cliu 5 generacije! Možete razmištljati do sudnjeg dana, kad očigledno nemaš potrebnog znanja ni vještina u pogledu domena autoindustrije. Igraj loto to ti bolje ide koliko vidim! Ili još bolja solucija mani se stolice i računala i autoindustrije i pravac u teretanu,jer pretilost zajedno sa lipomastijom ne vodi ničemu dobrome,odnosno vodi ka manjku samopouzdanja,a manjak samopuzdanja nejasno dovodi… Pročitaj više »

Mercedesklub.rs

Savetujem ti Vipassana meditaciju, postajes mnogo reaktivan kad shvatis da nemas argument 😉 Mateo

J4ZZER

Odavno se nisam odusevio nekim malim automobilom kao sto sam se sada odusevio Kliom. Svaka cast dizajnerima, savrsenstvo iz kojeg god ugla da se pogleda…

Najozbiljniji kandidat za naslednika zeninog UP!-a ali cekamo jos Pug 208 i Honda Urban EV

Zna li se sta u vezi cena u FRA?

Mad Max

Cena kod Renoa se ne menja dolaskom novog modela. Posebno za Clia. Ako pogledaš sadašnji cenovnik, cena će biti ista, samo neće imati (odmah) popust koji je naveden u cenovniku, ili će biti smanjen značajno. Tako da se može reći, da je cena poznata….
To jeste, cena za najjeftiniji model trebalo bi da kreće od 11 000€. Samo što će instrument tabla na ovom modelu biti ona „klot“ – razočaravajuća, bez multimedije. Paket „intens“ sa „tabletom“ trebalo bi da kreće od 13 000€