1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Clio V – enterijer (GALERIJA)
Renault Clio V – enterijer (GALERIJA)
10

Renault Clio V – enterijer (GALERIJA)

880
10
Podelite sa prijateljima:

Mada hedžbek modeli (trenutno) gube bitku sa krosoverima, Clio je jedan od najjačih aduta Renaulta. To ne treba da čudi, jer je francuski pulen iz B segmenta 2018. prodat u 365.507 primeraka, tako da je na „večnoj“ listi drugi iza Volkswagen Golfa sa 502.752.

Popularni Renaultov model je inicijalno lansiran 1990. godine, a sada na red dolazi peta generacija, koja bi trebalo da bude predstavljena sutra, 29. januara. Francuzi su odlučili u to ime da nas „počaste“ fotografijama enterijera, koji je očigledno inspirisan Meganeovim, čemu svedoče digitalni klaster instrumentacije i ekran info-zabavnog sistema u tablet-profilnom stilu.

Hromirani trim na postolju i ručici menjača (opcije su manuelna transmisija i automatska s dvostrukom spojnicom). Tu je satenski hrom finiš na volanu i ventilacionim otvorima, kao i dva USB i AUX priključak. Dvobojna tema je takođe u opciji.

Ukoliko pažnju obratimo na A stub, primetićemo vertikalnu pregradu na prozoru i brendirane visokotonce audio uređaja. Elektronska parkirna kočnica, dva držača za čaše i dugme za sistem asistencije održavanja vozne su takođe prisutni.

Da li bi Renault u ponudu mogao da stavi i Nissanov ProPilot sistem u Clio kao opciju? To ne treba odbaciti, ali s druge strane, treba imati u vidu i cenovnu kategorizaciju, jer Clio IV u Francuskoj startuje sa 15.300 evra a Leaf 29.900.

Baziran na CMF-B arhitekturi, očekuje se da Clio V dobije hibridnu asistenciju 2020. godine. Renault je potvrdio da „hibridne i plug-in hibridne verzija Clija, Meganea i Captura dolaze u Evropu“.

Nazvana e-Tech, ova pogonska tehnologija se sastoji od atmosferskog SUS motora, starter/generatora koji služi i kao elektromotor i višerežimske hibridne transmisije, pozicionirane između dve prethodno navedene jedinice.

AutoRepublika

(880)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Naspram svežeg Poloa je kao svemirski brod.

J4ZZER

Istinu se rekao, enterijer Pola i ovo ne mogu da se stave u istu recenicu.

Svaka cast van den Ackeru.

PS Francuzi na njihivom forumu vele da je 208 klasu iznad ovog iz Klia… E sad to ne mogu ni da zamislim

moron

Pod time ( „vele da je 208 klasu iznad ovog iz Klia“ ) misle na instrumente, da su iznad, iznad volana …

J4ZZER

🙂 Moras da se odlucis da li najvise mrzis Skodu i njihovu (ne) bezbednosnu politiku u SER ili Pezo i njihov pogled na ergonomiju 🙂

moron

mrtva trka …

Odesza

Naravno da je očigledna razlika naspram prošle generacije koja je horror.
Novi Clio je stvarno dobar pogodak i prema viđenome materijali su bolji nego u Polu i to vidljivo!

Zoca

Dva pocetna paketa nece imati elektronsku rucnu(pisu francuzi).Poznajemo komande klimatizacije sa Dustera ,a cena od 15300 je visoka.U DE ce mozda biti par stotina manja .

Mad Max

Ne volim prikantaren tablesss. Posle ovoliko godina korišćenja digitalnih tablesa, nisu ga umeli integrisati u tablu…..
A ova bela boja, odvraća pažnju vozaču…..
Sve u svemu, nisam zadovoljan sa ovim činjenicama.
A sedište će da bude full. Rekao bi veličinom, kao u Superbu

Renault Terminator

I Renault i svi ostali proizvodjaci nisu normalni sa ovi tabletima…ovo je katastrofa.Sve ostalo sto se tice unutrasnjosti izgleda lijepo.

moron

Ovo na slikama veoma lepo izgleda.
Ja bih ipak (za konačnu ocenu) sačekao da vidim neki srednji paket opreme.