1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda prikazala skicu enterijera modela Enyaq
Škoda prikazala skicu enterijera modela Enyaq
0

Škoda prikazala skicu enterijera modela Enyaq

219
0
Podelite sa prijateljima:

Česi nastavljaju sa promotivnom kampanjom i nizom tizera pre nego što vidimo serijsko izdanje električnog Enyaqa. 

Kompletan automobil imaćemo priliku da vidimo 1. septembra za kada je zakazana zvanična premijera, a do tada očekujemo još ovakvih sličnih marketinških trikova sa skicama, nacrtima i ostalim promo zavrzlamama.

Na crtežu kabine novog Škodinog električnog aduta vidimo dosta toga poznatog, što iz nove generacije Octavije, što od pređašnjeg koncepta Vision iV.

Ispred vozača je digitalna instrumentalna tabla kao i dvokraki upravljač, koji stižu direktno iz nove Octavije. Na centralnoj konzoli dominantna uloga prepuštena je velikom ekranu osetljivom na dodir dijagonale 13 inča. Ipod ovog displeja nalazi se elegantni niz prekidača u „klavir“ stilu.

Kako navode pres predstavnici Škode, najveća razlika između Enyaqa i ostatka game češke marke biće u upotrebljenim materijalima u enterijeru. Novi električni SUV koristiće reciklirane materijale, kao i one koji su nastali u okviru održive proizvodnje.

U Škodi tvrde i da će prtljažnik imati zapreminu od 585 litara, kao i da će prostora u kabini biti koliko i u Kodiaqu, iako je Enyaq kraći nego što je to recimo Octavia.

Češki brend postaviće svoj novi EV na MEB platformu VW grupacije, i prema za sada dostupnim informacijama, varijanta sa najvećim kapacitetom baterije kod Enyaqa biće u stanju da prevali oko 500 km po jednom punjenju.

Ovaj električni SUV biće prvi model Škode koji će koristiti MEB arhitekturu. Enyaq ujedno predstavlja početak talasa elektrifikacije koji će zapljusnuti gamu proizvođača iz Mlade Boleslav. Tako će Škoda do 2022. godine predstaviti deset elektrifikovanih vozila pod pobrendom iV.

Češka marka veruje da će do 2025. godine njihov svaki četvrti prodat automobil dolaziti iz iV porodice.

AutoRepublika 

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments