1. Home
  2. Vesti
  3. Kia najavljuje električnu ofanzivu
Kia najavljuje električnu ofanzivu
17

Kia najavljuje električnu ofanzivu

264
17
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka tvrdi da će do 2027. godine plasirati sedam novih električnih modela. 

Nije nikakva tajna da Korejci nišane lidersku poziciju kada je reč o EV segmentu, i želja im je da do nje dođu što je pre moguće. U skladu sa tim, Kia planira da u svom portfoliju do 2025. godine ima čak 11 električnih automobila, s tim da će do 2027. godine plasirati sedam potpuno novih EV modela.

Kia nije dala mnogo informacija o ovom nadolazećem električnom talasu, ali on bi trebalo da počne naredne godine, kada će biti predstavljen prvi novi električni model. Nije saopšten zvaničan naziv, ali je rečeno da on nosi internu kodnu oznaku CV.

Na osnovu tizer fotografije koju je izbacila Kia, da se zaključiti ponešto o novoj gami EV modela ovog brenda. Pre svega, reklo bi se da su četiri automobila iz SUV/krosover segmenta. Dva vozila nalikuju na hečbek izdanja, a čini se da će u ponudi biti i jedan sportski model.

Kako bi se stekli uslovi za ovu baterijsku ofanzivu, Kia je najavila potpuno novu modularnu platformu, namenjenu samo električnim automobilima. Korejska marka tvrdi da će njena nova arhitektura omogućiti „najprostranije kabine u segmentu“.

Šef Kije, Ho Sung Song, kazao je da je akcenat na elektrifikaciji. „Otkako smo počeli sa prodajom prvog električnog vozila 2011. godine pa do danas, uspeli smo da isporučimo više od 100.000 električnih automobila“, naveo je prvi čovek korejske marke.

On je dodao da je cilj da električna vozila imaju udeo od 25% u ukupnoj prodaji tog proizvođača do 2029. godine.

AutoRepublika 

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don
Djordje Pesic

Da se razumemo, ovo je bezobrazluk nad bezobrazlucima od strane volvoa. Zapravo hoce da nateraju kupce da uzmu novi auto, umesto da zamene bateriju, cija je realna cena mozda 1000 do 2000e. Baterija u proizvodnji sigurno ne kosta toliko koliko oni traze.

D_C

Podestilo me je na situaciju kada je Fait izbacio cini mi se elektricni 500, nakon cega je Marchione izjavio da bi voleo da ga niko ne kupi jer Fiat na svakom prodanom primerku gubi novac. Volvo je napravio izgleda korak vise pa se osigurao da ga niko ne kupi, prvo sa cenom vozila pa zatim i rezervnih delova.

moron

Svaka čast kako si uspeo da iskopaš ove cene …
„Grom te ubio“ …

Don

Vidi sta kaže za Zoe,traži Reno za bateriju duplu cijenu zoea.to moram sa provjerim

BojanNeki

Ne znam u koje ovo modele ide i kome to treba jer Volvo valjda daje po 8 godina garancije na baterije što znači da će najranije nekom trebati zamena za recimo 7-8 godina.
Koliko će tada koštati ista videćemo.
Bude li ostala skupa kupci će preći na dugi brend a takvi polovnjaci će otići u bescenje. Duplo loše.

Sebastian L.
Don

Cuj, izgleda da smo klikanjem na link uspjeli srušit cijenu jer sa 20700 spala na 18300,hehe. Btw, 5 godina ili 100k km je garancija na bateriju kod volva (punjivi tj plug in hibrid). Koliko Toyotina baterija košta (za plug in hibrid a ne za hibrid)? Reno traži 8000 za Zoe, Mercedes oce 11, Volvo eto sad 18. 1000€ za zamašnjak podijeljene mase je bila (a i jest) cijena od koje su mnogi zazirali, ali eto Dat 20 keka je p…dim, jer voziš hibrid, punjivi hibrid. Kako to? Kaze npr za obični hibrid baterijica traje 5-8 godina kako kome i onda… Pročitaj više »

Don

Billig ist der neue Zoe nicht. Zwar beginnt die Preisliste bei 21.900 Euro, doch dann muss entweder die Batterie gemietet (je nach Fahrleistung zwischen 74 und 124 Euro/Monat) oder für 8090 Euro gekauft werden. Jebo te hibrid!!!! 8000 eura za bateriju. Ovo se treniram za Fadilov test C5, pokazao sam ADAC fajl koji govori koliko košta u poređenju C5 benzin, dizel, dildo. Koliko košta km. Tako da se ovi strujase više ne kurce na portalu i da nam se ne serviraju testovi dilda. Prvog vlasnika moZda nije briga za sve to, ali će ga biti briga kad bude polovnog prodavao… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
J4ZZ3R

Nemoj tako Done, za osam godina baterija ce da kosta koliko i kikiriki i moci ces da je spakujes u pakovanje od tri kondoma. Grafitna baterija, suva, ovakva, onaka

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
TNT

😀

moron

Nepotrebno si negativan prema tehnološkom napretku … Umesto da sa radošću trošiš još više ( pa i na sve skuplja vozila ) i tako doprinosiš rastu BDP-a, ti se tu stis’o …
‘oćeš da odlaganjem i smanjenjem potrošnje ugroziš ekonomske temelje savremenog potrošačkog društva?

Miki

A zasto dildo?

BojanNeki

Ostao mu izgleda zaglavljen. 😉

BojanNeki

Što se Tesle tiče Ilon je prošle godine rekao da zamena svih baterijskih modula košta između $5000-7000 (ne i samog battery pack-a tj kompletnog baterijskog sklopa) posle čega je teslina baterija sposobna za novih 300.000-500.000 milja tj 480.000-800.000 km odnosno 1500 ciklusa pražnjenja-punjena.

Izmenjeno 3 godine pre od strane BojanNeki
Don

Jes, 1500 ciklusa u teoriji. 1500 dana, jer domet kojeg imam s njima je za njeznik. Znaci 1500 dana /365 dana tj 4 godinice. Pljuni 5 do 7 hiljada eura svake 4 godine. Predivno. Kao sto rekoh, samo za budale.

BojanNeki

Tako bi bilo kako kažeš da svaki dan prelaziš 500 km odnosno godišnje oko 200.000 km.
Nije nemoguće ali u tom slučaju će ti pre stradati zdravlje nego baterija.
U slučaju gde puniš takav automobil prosečno jednom do dva puta nedeljno više će igrati vremenski rok trajanja nego proj punjenja, nagađanje je 12-15 godina.

Baterije koje će Tesla početi da ugrađuje će biti sposobne za 1.600.000 km, dok kineski CATL počinje sa proizvodnjom baterija sposobnih za 2.000.000 km. Svake baterije će nadživeti automobil i imati tkzv drugi život na nekom drugom mestu, automobilu, kući, postrojenju…
Kakav ćeš tada imati „argument“?

Izmenjeno 3 godine pre od strane BojanNeki