1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500X u Srbiji a Lancia nastavlja da živi
Fiat 500X u Srbiji a Lancia nastavlja da živi
6

Fiat 500X u Srbiji a Lancia nastavlja da živi

2.86K
6
Podelite sa prijateljima:

Ugledni italijanski specijalizovani medij Quattroroute je objavio tekst bivšeg direktora Karla Kavičija, u kom se on bavi analizom pozicije FCA grupe na evropskom tržištu. Poznato je da ovaj list prenosi proverene informacije, a mi vam prenosimo eksplicitne i naše implicitne zaključke iz njegove analize.

Tri evropske fabrike italo-američke grupacije rade kapacitetom koji je blizak maksimalnom: Melfi i Pomiljano u Italiji, kao i Tuči u Poljskoj. U njima će se nastaviti sa proizvodnjom, prema navodima italijanskog medija, modela Jeep Renegade, Fiat Panda i Lancia Ypsilon, koji bi mogao da doživi novu generaciju nakon što aktuelna završi tržišni život, uz mogućnost kasnijeg daljeg proširenja game.

Ono što je nama ovde upadljivo jeste izostavljanje pomena malog krosovera iz Fiatove familije 500, odnosno modela Fiat 500X koji je nedavno osvežen, a koji silazi sa proizvodnih traka postrojenja u Melfiju. Prema našim letošnjim informacijama, postojala je mogućnost i ekonomski temelj, da turska porodica Goč, otkupi udeo od italo-američke grupacije u kragujevačkom Fiatu i prenese u Srbiju, deo proizvodnje modela Tipo.

Kako su i u našoj štampi oživele priče o “projektu 601”, a anticipirana transakcija sa turskom porodicom nije realizovana, sasvim je realna mogućnost, implicitno zaključujemo, da je upravo Fiat 500X model koji se krije iza misteriozne cifre “601”.

Bilo kako bilo, veoma brzo će se sve saznati.

AutoRepublika

(2860)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Toliko pompe a oni samo slovo promenili.
?

Pomponije

To bi bilo lepo za Kg, jer je 500X zbog krosover DNK model sa izglednijom budućnošću od aktuelnog MPV Šumadinca.

moron

Daj Bože.

Ivica

Gluposti, FAS već pravi 500l Cross koji je fenomenalan (lično sam vlasnik jednog) i ne znam čemu pompa oko X modela.

FCA Kragujevac

Samo prazne price kao i sve do sada….
Ako bude novog modela bice tek 2020 god.
Stanje u fabrici je izuzetno lose ima vise neradnih dana nego radnih…ono sto treba napomenuti je to da je drzava nastavila da daje subvencije Fiatu,a to nije objavljeno za javnost…toliko o tome koliko se prica istina o svemu u ovoj drzavi…

Rajko

Smeće.