1. Home
  2. Vesti
  3. Zvanični podaci o pogonskom sklopu modela Škoda Vision RS
Zvanični podaci o pogonskom sklopu modela Škoda Vision RS
0

Zvanični podaci o pogonskom sklopu modela Škoda Vision RS

236
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda Vision RS će debitovati na Salonu automobile u Parizu za koji dan, a sada su objavljeni zvanični detalji u vezi pogonskog sklopa koji će koristiti. Performantni model bi trebalo da ispod haube krije četvorocilandarski benzinski agregat zapremine 1,5 litara sa 110 kw (150 konjskih snaga), dok plug-in hibridni pogonski sklop u zbiru obezbeđuje još 40 kW (ukupno 180 kW).

Dakle, u paru sa SUS motorom deluje i elektromotor koji isporučuje 75 kW snage, a koji energiju dobija iz litijum jonske baterijske jedinice kapaciteta 13 kWh. Škoda tvrdi da se ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h odigrava u 7,1 sekundi, a da je maksimalna brzina 209 km/h.

Proizvođač nije obezbedio relevantne podatke o mogućnostima noviteta koji bi bili usklađeni sa WLTP standardima, ali zato navodi da u NEDC testnom režimu, autonomija modela Vision RS iznosi 70 kilometara, ako se za pogon koristi samo elektromotor. Podatak o potrošnji trakođe treba uzeti sa dozom rezerve jer je i on zasnovan na prevaziđenom protokolu, a navedeno je da ona iznosi svega 1,4 litra benzina na prevaljenih sto kilometara vožnje.

Kako bi ekološka vizija VW grupe došla što više do izražaja, i kako bi bila usklađena sa (zelenom) bojom koja je izabrana za konceptno vozilo, u enterijeru su korišćeni materijali koji neće iritirati vegane, kao i reciklirana plastika ojačana ugljeničnim vlaknima. Izgled putničkog prostora je dodatno oplemenjen korišćenjem osvetljenih elemenata izrađenih od kristala.

U cilju održavanja i dodatnog podgrevanja interesovanja publike za novitet, Škoda je javnosti predstavila i više crteža koji prikazuju spoljni izgled vozila.

Proizvođač navodi da je Vision RS praktičan uvid u “emocionalno prijemčivi novi stilski izraz marke”. Na taj način smo obavešteni šta možemo očekivati od sledeće generacije modela Rapid, čiju smo, još uvek aktuelnu verziju nedavno testirali a utiske ćemo podeliti tokom vikenda.

Još da dodamo da će Vision RS biti 4.356 milimetara dug, na koji način je za pet centimetara izdašniji po ovom pitanju u odnosu na današnju verziju Rapid. Koncept je posedovao prtljažnik zapremine 430 litara.

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments