1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se Ford Thunderbird Merilin Monro
Prodaje se Ford Thunderbird Merilin Monro
0

Prodaje se Ford Thunderbird Merilin Monro

174
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Thunderbird iz 1956. godine koji je nekada pripadao holivudskoj zvezdi Merilin Monro uskoro ide na aukciju. Reč je o jednom od najslavnijih proizvoda u dugogodišnjoj istoriji kompanije, a posebno je popularna prva generacija koja se proizvodila od 1955. do 1957. godine.


Aukcijska kuća poseduje svu potrebnu dokumentaciju kako bi pokazala da je Monro kupila crni Thunderbird krajem 1955. godine, a slike pokazuju da se u njemu uputila i na medeni mesec sa svojim trećim suprugom Arturom Milerom.

Automobil se nalazio u njenom vlasništvu sve do 1962. godine kada je poklonjen sinu profesora za glumu. Monro je preminula u avgustu iste godine.


Sudeći prema slikama, automobil se nalazi u perfektnom stanju i kompletno je osvežen pre nekoliko godina. Njegova realna cena je oko 80.000 dolara, ali zahvaljujući konekciji sa Monro očekuje se da bi mogao da dostigne cifru od 500.000 dolara.

Automobil trenutno ima 30.399 milja (48.638 km) na satu, a pokreće ga V8 motor zapremine 312 kubnih inča (5,1 litra) sa 225 konjskih snaga.

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments