1. Home
  2. Vesti
  3. Honda NSX vs Mercedes-AMG GT R (VIDEO)
Honda NSX vs Mercedes-AMG GT R (VIDEO)
0

Honda NSX vs Mercedes-AMG GT R (VIDEO)

539
0
Podelite sa prijateljima:

Dva performantna kupea različitih filozofija jedan naspram drugog. Jedan pripada tevtonskom redu vitezova, dok je drugi savremeni samuraj.

Već smo preneli atraktivan duel originalnog NSX-a i Civica Type R u organizaciji CarWowa, a sada je Met Votson „ukrstio koplja“ nove Honde NSX i Mercedes-AMG-a GT R.

Kada je reč o ova dva modela, sva sličnost se završava sa kupe karoserijskom konfiguracijom. Za početak AMG ima pogon na zadnje točkove, dok NSX asfalt grabi sa „sve četiri šape“. Zatim, pogonski sistem: GT R poseduje konvencionalni, 4,0-litarski V8 biturbo, dok japanski model koristi usluge 3,5-litarskog V6, koji sarađuje sa tri elektromotora.

Snagator izi Afalterbaha raspolaže sa 585 ks i 700 Nm, dok Hondin superautomobil isporučuje 581 ks i 645 Nm. Na prvi pogled, čini se da AMG-ov model ima prednost u trci ubrzanja zbog većeg obrtnog momenta. Međutim, NSX ima pogon na sve točkove. Prilikom letećeg starta, razlika između zadnjeg pogona i onog na sve točkove se gotovo anulira.

Na kraju dolazi test kočenja pri 112 km/h. Oba modela poseduju karbon-keramičke jedinice. GT R ima prednost u vidu manje mase, što bi na ovom polju trebalo da bude presudno.

I Mercedes-AMG i Honda rade na naoštrenim verzijama svojih superkupea, tako da prvonavedeni priprema „Black Series“ za 2020., dok Japanci imaju planove da lansiraju Type R primerak, i to već sledeće godine.

 

(539)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments