1. Home
  2. Vesti
  3. Izvršni direktor Audija: Dizelgejt još nije gotov
Izvršni direktor Audija: Dizelgejt još nije gotov
0

Izvršni direktor Audija: Dizelgejt još nije gotov

254
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Audija, Rupert Štadler, priznao je da kriza zbog dizelgejta i dalje traje. 

U intervjuu za nemački Augsburger Allgemeine, Štadler je potvrdio da Audi svakodnevno radi na uklanjanju posledica skandala sa lažljivim softverom, kao i da redovno pronalaze nove serije automobila koje koriste ovaj softver. Tako je prošlog meseca Audi otkrio još 60.000 automobila koji koriste lažljivi program za varanje emisije štetnih gasova.

„Još uvek imamo probleme. Svaki put kada nađemo novu seriju automobila kojoj je instaliran pomenuti softver, odmah obavestimo regulatorna tela“, rekao je izvršni direktor Audija.

Ruper Štadler naveo je da nema nameru da napusti kormilo Audija kada je kompanija u ovako nezavidnom položaju, te i da oseća odgovornost da svoj maksimum u rešavanju krize. „Dokle god imam podršku nadzornih odbora i menadžmenta, nastaviću da radim svoj posao“, rekao je Štadler.

Tokom aktuelne istrage koje sprovode nemačke vlasti, policija je više puta upadala u sedište Audija i Porschea, ali i u druge pogone i centre koji su u vlasništvu Volkswagen grupacije.

Konačan ceh za dizelgejt još uvek nije poznat, a stručnjaci procenjuju da će tužbe nastaviti da stižu na adresu Audija i VW-a i narednih godina.

 

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments