1. Home
  2. Održavanje
  3. Vlasnik Mercedesa snimio kako mu u ovlašćenom servisu mlate čekićem po felnama (VIDEO)
Vlasnik Mercedesa snimio kako mu u ovlašćenom servisu mlate čekićem po felnama (VIDEO)

Vlasnik Mercedesa snimio kako mu u ovlašćenom servisu mlate čekićem po felnama (VIDEO)

91.78K
46
Podelite sa prijateljima:

Treba biti veoma oprezan pri izboru autoservisa za popravku automobila, u nekim slučajevima postoji rizik od izuzetno neprijatnih situacija. To je iz prve ruke osetio i gradonačelnik jedne opštine u rumunskom ataru Sučava, kao vlasnik luksuznog automobila.

Nekulaj Miron, načelnik opštine Bosanci u okrugu Sučava, odvezao je svoj lični automobil u brendirani servis kako bi se sprovela akcija zamene pneumatika. Reč je o kupe verziji modela Mercedes-AMG GLC 43, automobilu koji nije jeftin, naprotiv. Njegovo servisno iskustvo je bilo izuzetno neprijatno, tamošnji majstori su se pokazali više nego neprofesionalnim.

Gradonačelnik je iznenadio radnika servisa u koji je odvezao automobil dok je čekićem udarao po felnama. Na prvi pogled možete pomisliti da je tako nešto nemoguće, ali postoje čak i neke slike koje je gradonačelnik objavio na društvenim mrežama koje to dokazuju.

Putem društvenih mreža je obelodanio i nekoliko video snimaka na kojima pokazuje kako mehaničar pokušava da mu skine gume udarajući čekićem po felnama. Gradonačelnik se u svom postu žali na „besprekorne usluge“ koje je dobio u zastupništvu Mercedes-Benza.

U jednom od postavljenih video klipova možete videti kako mehaničar pokušava da sakrije čekić kada shvati da ga snimaju. Zaista, čini se da je čekić poseban plastični, a ne gvozdeni, ali to ne menja mnogo stvari.

Vezivanje felni za glavčinu točka nije neuobičajeno na automobilima opremljenim alu felnama koji imaju samozatezne brezone. Međutim, postoje određene procedure kojima se ovaj problem može rešiti, udaranje čekićem po felnama nikako nije rešenje.

Pogledajte i taj video snimak…

AutoRepublika

(91775)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

46 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Torbica

Mozda treba uzeti onaj pistolj za masazu…

Radenko

Skida kapicu u sredini koji pistolj to treba polako ima plasticni kao pajer tj klin ovaj nije normalan

TheStig

Ovakav poseban tretman je valjda dio prestiža značke 😁

moron

Sve je lako kada znaš kako … Pa i odvojiti zapeklu felnu bez upotrebe čekića 😊

Vlada

Uopste nije rec o odvajanju felne…

moron

Nego ?

TheStig

Pokušava skinuti točak sa glavčine, a dešava se da aluminijum zapekne sa glavčinom koja je od čelika, tj šarafi.

moron

Pa, u prvom postu sam baš o tome i govorio. Da to uopšte nije teško odvojiti i to bez čekića. Ako je zapeklo, samo vratiš 3 šrafa, ali, ne stegneš ih do kraja, spustiš kola i blago zaljuljaš kola bočno. Akustički, ima da „pukne“ kao da je macola lupila po karoseriji. A zapravo se samo „odvojilo“ to što je zapeklo.
Podigneš opet i skineš.

TheStig

Ne znam da li može tako kako si opisao, nisam probavao. Ali sam gledao kad zapeknu šarafi da su se majstori baš znali namučiti. Ima smisla to što govoriš.

moron

Funkcioniše to sa 100%. Meni je to bio povremen problem i kod 307 i 308 i to samo sa prednjim felnama ( ali, ne alu, već sa čeličnim, koje sam jedno vreme koristio za zimski set ) i od kada mi je pala na pamet da ideja i video da to funkconiše, više nikada nisam imao problem. 😊

Mdma

Nisu zapekli srafovi nego se felna zalepila na disk a ne na glavcinu, internet majstori …

BB

Vidiš ti šta se sve na pravnom fakultetu uči… 😂
Svaka čast 👍, mogao bi biti čak i šef servisa 😀 i to nekog premium brenda 😂

moron

Možda u oblasti prva i nisam baš neki autoritet ( i tu mi je povremeno sve nekako „u Božijim rukama“ ), ali, kao „macola majstor“ sam veoma efikasan 😊

Dejan

Samo što nije macola nego gumeno plastični čekić i skida ukras koji pokriva šrafove!od toga mu ništa neće biti !

Dusan

Čekić je gumeni!
Ne vidim problem… Ovo je samo za povećavanje broja klikova na vest

BB

Gradonačelnik da je bio patriota, trebao je voziti Dačiju 😉
A po izboru vozila, prije će biti da se mjesto zovu Hercegovci nego Bosanci 😀

Očigledno neka naša dijaspora 🙂

Johnny

Bas me zanima ima li neki gradonačelnik u Evropi koji tera Dačiiu.Toga imaš samo u bajkama.

Matija

Neverovatno!!! Tim istim cekicem najradije bih mu razbio glavu! Sada neka ide sa snimkom kod sefa radionice i neka trazi nove felge. Udara se po gumi a ne po felgi.

Igor

To je inače gumeni čekić..

Dejan

Pa tako je majstor naucen da se to radi. Kad sraf bude pretegnut, mora tako. A kome je zao kola, nek ga uvezu u dnevnu sobu i pomaze ga svaki dan

BB

Tako je, puna podrška majstoru

https://youtu.be/ZjHZ95yDqI8

BB

Pogledajte video pa stavite minus 😂

moron

😊

BB

Tu je problem, nisu mirisali 😂🤣

Dejan

Konji čekić je plastični ili gumeni,u šta gledate. Pa nisu to zubi pa će nešto da mu fali. Našli se kancelarijski pacovi da komentarišu

Dante

To sam bas i ja pomislio. Onaj se ponasa sto ga je slikao kao da mi udara po detetu a ne autu. Novinari jedva docekali da pisu neku glupost kao vidi sto smo provalili foru…

Radovan Vidakovic

Pa nemogu da verujemmm , ,pa to je EVROPSKA UNIJA NI SANJAO NISAM DA JE TO MOGUDJE U PRAVNO REGULISANIM ZEMLJAMA KAO EU ,
SSTTRAAASSNO , STTTRASNO ,
JADNI TAJ SIROMAH KOJI VOZI TAJ AUTO
DVA EU SLEPCA MU UNISTISE AUTO

BB

Tako je, jadničak se znojio na svojoj funkciji da krvavo zaradi svoj AMG… 🤣😂

Challenger

Po zvuku bih rekao da je gumeni čekic..

Driver

Postoji Bakar u spreju,pre svakog montiranja felni,naprskam glavcinu ,kao i brezone..Evo godinama..bezbroj puta skidao..nikad problem.!

S mile

Ili sprej, ili bakarna mast. Jednostavno resenje. Videh odavno kod valjanog majstora.

Anonimus

Šta vam je neznalice, mora da se udara to da otpusti točak, od vožnje on se nabije i ulegne ne može se skinuti bez toga. Taj posao je težak i lajik vidi i ne može biti prevaren. Najveći prevaranti su automehaničari koji lažu ljude i kradu ih, kažu pokvarilo se to i to a nije na sve idu da nečasno zarade, pišite o njima i njihovim nedelima.

Nikola

A niko ne pita odakle gradonacelniku taj auto

Hogar

A što da pitam kad nije moj gradonačelnik.Kad nisam pitao za Đilasa ovaj me i ne interesuje.

Sale

Da li je neko zapazio da je u pitanju gumeni čekić. Autora ovog teksta razumem jer mu je posao da napravi zanimljivu vest ali ovi stručnjaci koji komentarišu, to je i zanimljivije od same vesti 🤔

Lazar

Ovo je gumeni čekic ne moze nista da bude felnama.I da ih ovaj majstor polomi gazda automobila kao da nema za nove a vozi mercedesa.

Djkla

Pa majmun pokro narod da bi kupio AMG. Prvo ovo nije ovlasteni Servis Mercedes,vidi se po Radioni.A i po odjelu od momka. Drugo momak ne lupa Čekicem vec GUMENIM ČEKIĆEM. Prstenovi ga zezaju.A muto ne konta taj posao pa je snimio.A momku svaka cast ja bi ga tuzio da me stavio na Youtube i u novine i tako ispljuvao.Sramota daje vozit AMG pa po jeftinim radnjam mjenjat gume.A momak radi normalno ja to rafim i na skupljim i novijim Autima.Bitno je ne iskrivit felgu i ne ostetit.A i da je ostetim ima osiguranje ps nek naplati stetu od firme.A ne… Pročitaj više »

Blazo

Ako se ovako skida točak svaka mu čast na tome,treba prvo podići auto na dizalicu i skinuti točak normalnim putem bez udaranja i oštećenja felge 😁

Sano

Jebo mi mater da imam ovakav auto

Limun

AMG !!!
Ohoho !!!
Od 450 ili 600 konja. ?
Baš je načelnikgrado za poštene pare, ma od džeparca kupio mečku.

Viktor

Ništa to njega ne boli da se ne sekira vlasnik.

Aleksandar

Samo jos da objasni kako je sa drzavnom platom od par hiljada eura uspeo da ustedi za auto koji kosta preko 100k eur

Vulkanizer

Jadni nacelnik jedva kupio AMG CUPE .. Vidi nacelnice da je to gumeni cekic

Nebojsa

Naravno da je ovako i u nekim Mercedes serbisima u Srbiji.Na primer u MIKOM iz Novog Sada gde ce vam polomiti kuciste filtera vazduha jer nisu znali da skinu, stabice vam falsifikat sofersajbne i prave se ludi pa onda korate da ih tuzite. PREVARANTI BELOSVETSKI DOKAZANO I DOKUMENTOVANO a i dalje su autorizovani dileri

Beno

Ali bitno da je on iz bosne sa tablicama iz Rumunjske

Iznogud Časni

Udri muški 🙂