1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen u Americi menja ime!
Volkswagen u Americi menja ime!
9

Volkswagen u Americi menja ime!

3.92K
9
Podelite sa prijateljima:

Nemački automobilski gigant Volkswagen grupa ima u planu da promeni naziv robne marke u Sjedinjenim Američkim Državama, pa će se ubuduće, umesto tradicionalnog Volkswagne nazivati „Voltswagen“, što će reći da barem VW ostaje. Vest nas nije začudila jer se svaki dan susrećemo s lavinom priča iz Volkswagena, a koje se tiču ojačanog fokusa na proizvodnji električnih vozila, sve u pokušaju da se okaju gresi za nekadašnju prevaru kupaca s dizel vozilima.

Zvanična objava ove vesti bi trebalo da usledi kasnije dana, prenela je osoba medijima koja je i dalje želela da ostane anonimna, s obzirom na to da vest još uvek nije obnarodovana od stranje nadležnih u nemačkoj firmi.

Ipak, kompanija je na kratko u javnost izašla s objavom na zvaničnom sajtu u ponedeljak rano ujutru, najavljujući promenu imena, ali je ubrzo taj post uklonjen. Usledilo je još nekoliko drugih objava, nakon ove igrice „piši-briši“.

U međuvremenu, Volkswagen je u Americi otpočeo s isporukama baterijskog SUV-a novog ID.4, koji je za sada jedini elektromobil u ponudi marke preko bare, ali se očekuje da ih bude više u kasnijem periodu, uključujući i retro minibus Microbus.

Čak i s modelom ID.4 u ponudi, samo mali procenat Volkswagena će poneti nalepnicu Voltswagen na američkim putevima. U bliskoj budućnosti se očekuje da glavninu prodajnih postignuća na tom tržištu iznesu benzinci koji će i dalje nositi naziv Volkswagen. Nemačka grupacija je na američkom tržištu isporučila skoro 326 hiljada vozila.

Osoba koja je medijima prenela vest da Volkswagen grupa menja ime u Americi je izjavila da se odluka matične marke neće odraziti na druge brendove pod kontrolom ogromnog konglomerata, to jest na Audi, Bentley, Bugatti i Lamborghini. Zapravo, već ste primetili da se jedino slovo „K“ u nazivu Volkswagena, menja slovom „T“.

Dakle, na električnim vozilima će se naći bedž „Voltswagen“, dok će benzinci i dalje nositi logotip „VW“, ali bez punog naziva robne marke, dodao je izvor koji je takođe naveo da će se proizvođač ovom promenom, po sopstvenom poimanju, dodatno obavezati prema kupcima u pogledu nastavka ulaganja u elektromobilnost.

AutoRepublika

Izvor

(3919)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ja mislim da se malo ko od običnih građana potresao zbog skandala s varanjem emisije.

BB

Konačno nešto italijansko u imenu, možda i Don kupi jedan.😂🤣😂🤣

Cuore sportivo

Ne bi ih ja kupio ni da promjene ime u Italia wagen. Ma cak i da maknu onaj kukasti krst.

Mikele

Svaka zi je ko Njegoševa.

Rikošet

Da nije prvi april pred nama i povjerovao bih…

DOLF

Osnivač, tj. idejni vođa bi se ponosio. 🙃

S mile

Vuk dlaku menja, al ćud…nikako…

Mikele

I tebi je ova ko Njegoševa.

don

Aprililililili, trvanjnjnjnjnjnj