1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. „Ask Mercedes“ virtuelna pomoć koja šalje u istoriju uputstva za upotrebu
„Ask Mercedes“ virtuelna pomoć koja šalje u istoriju uputstva za upotrebu
0

„Ask Mercedes“ virtuelna pomoć koja šalje u istoriju uputstva za upotrebu

1.43K
0
Podelite sa prijateljima:

Od sada, uputstva za upotrebu kao i slična prateća literature postaje predmet iz prošlosti. Razlog tome je puštanje u rad aplikacije za pametne telefone Ask Mercedes, koja predstavlja korisnu i sveobuhvatnu virtuelnu pomoć vlasnicima Mercedes-Benz vozila.

Umesto debele knjige u kaseti kod kolena suvozača, Mercedes sada nudi modernu alternativu. Nemate ideju kako funkcioniše tempomat, ili, na primer kako da povežete svoj telefon sa info-zabavnim sistemom? Jednostavno, možete da koristite novu aplikaciju putem glasovnog sporazumevanja, ili unosom tekstualnih poruka. Ask Mercedes ima odgovor za sve. Aplikacija koristi veštačku inteligenciju za potrebe prepoznavanja vašeg glasa i u stanju je da na pitanja odgovara verbalno.

U procesu stvaranja virtuelne platforme, Daimler je došao do više od hiljadu pitanja koje bi vozači Mercedes-Benz vozila mogli da postave. Putem unosa tekstualnih poruka možete da napišete šta vas interesuje, a aplikacija funkcioniše toliko inteligentno da različita na pitanja sa istom suštinom, dobijate jednak, prikladan odgovor na upit. Evo primera, na pitanje ‘Kako da vozim ekonomičnije?’ dobićete isti odgovor, kao da je pitanje glasilo ‘Šta je to Dynamic Select funkcija?’. Pitanja ne moraju nužno da se odnose samo na automobile. Ask Mercedes imaće odgovor čak i na pitanje: ‘Ko je šef u Mercedesu?’ I taj će odgovor biti, naravno: To je Dr. Z, naravski!

Aplikacija ide čak i korak dalje, za sada, samo za vozače E ili S klase. Kada je telefon vlasnika u putničkoj kabini, aplikacija uključuje kameru i prepoznaje radnje vozača, pa spram informacije koju prima na taj način, traga za korisnim podacima koji bi mogli da budu od pomoći u vožnji. Na primer, informacija u toku vožnje može biti zatražena i na način što bi vozač usmerio kameru pametnog telefona ka tasteru, tako da se isti pojavi na displeju telefona, a aplikacija će odmah pružiti vozaču sva potrebna objašnjenja u pogledu korišćenja funkcije sa ekrana.

Tokom predstojećih meseci, Mercedes će ovu aplikaciju učiniti dostupnom na više modela kao i na većem broju tržišta. Pored toga, funkcije koje su sada dostupne samo za vlasnike E i S klase, biće proširene i na vozače Mercedes-Benz vozila iz ostalih segmenata. Aplikacija za sada funkcioniše samo na engleskom jeziku, a verzija na nemačkom će biti implementirana tokom sledeće godine. Vozači u Južnoafričkoj Repulici i Maleziji, će već ove godine imati priliku da se upoznaju sa Ask Mercedes. U isto vreme, aplikacija će biti dostupna i američkim vozačima, ali sa, još uvek, ograničenim brojem funkcija.

 

(1433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments